4 indicii ca ai alaturi un avocat bun

In Diverse la October 17, 2019 at 11:05 am

robe onlineCu atat de multe firma de avocatura la ora actuala si atat de multi profesionisti din domeniul juridic de unde poti alege, cum iti poti da seama daca l-ai gasit pe cel potrivit? Iata 4 semne care ar trebui sa-ti spuna daca te afli pe maini bune.

Nu poate prezice rezultatul cazului

Oricat de ciudat pare, avocatul tau nu ar trebui sa fie in masura sa spuna definitiv rezultatul cazului inainte de proces. Da, iti poate oferi sfaturi profesionale si bine analizate, dar un avocat nu trebuie sa fie niciodata prea sigur sau pur si simplu sa iti spuna ceea ce iti doresti sa auzi. Un avocat etic si instruit in mod corepunzator intelege ca exista foarte multi factori de luat in considerare si ca procedurile judiciare, tribunalele, medierea si negocierea nu au un rezultat garantat.

Realizeaza ca explicatiile sunt necesare si chiar esentiale

Furnizorii de servicii juridice bune inteleg ca terminologia juridica complexa poate incurca si chiar speria un client. Din acest motiv, isi vor lua timpul necesar pentru a-ti explica informatii importante in termeni simpli atunci cand este posibil si chiar te vor conduce prin diferite aspecte importante ale cazului.

Este foarte important sa intelegi ce serviciu ai nevoie, pentru ce platesti si care sunt rezultatele posibile ale unui anumit caz. Expertii juridici experimentati vor dori sa te faca sa te simti conforabil, vor acorda atentia celor mai important detalii precum roba si accesoriile juridice si explicatiile precum de ce este necesara aceasta in sala de judecata pana la increderea necesara pentru o colaborare transparenta.

In special, cei ce detin anumite afaceri tind sa se bazeze pe sprijinul legal in mod regulat pentru toate problemele aparute. Daca un avocat isi face timp sa construiasca un dialog puternic si sa demonstreze ca usa acestuia este intotdeauna deschisa pentru explicatii suplimentare, se poate astepta la o o colaborare lunga si bazata pe incredere.

Poate comunica eficient

Nimanui nu-i place sa fie ignorat iar comunicarea reprezinta o parte esentiala pentru oricine furnizeaza servicii juridice. Acest lucru include raspunsul rapid la intrebari si actionarea rapida in cauza. Serviciile juridice de inalta calitate sunt adesea reflectate de capacitatea unui avocat de a fi atat persoanal cat si profesional.

Experienta anterioara

Faptul ca avocatul tau a intalnit cazuri asemanatoare cu al tau de mai multe ori si stii ca are cunostintele necesare pentru a obtine un rezultat pozitiv cu siguranta iti poate oferi un plus de incredere. Un avocat cu experienta va putea anticipa multe dintre intrebarile pe care vrei sa i le adresezi, va putea prevedea potentialele piedici si va evita probleme precum comunicare eronata. Pe scurt, nu este prima oara cand imbraca roba de avocat pentru a se prezenta in instanta.

Este de inteles daca doresti sa vezi referinte si recomandari anterioare, acest lucru este usor de verificat  si in multe cazuri clientii sunt incurajati sa evalueze si sa examineze serviciul primit.

Verificarea acestor criterii si citirea biografiei unde sunt prezentate detalii legate de experienta si abilitati te va ajuta sa iei o decizie in cunostinta de cauza.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment