Cum sa alegi inteligent cel mai bun instructor auto

In Cum sa? la July 31, 2019 at 6:04 pm

instructor auto drpcivAlegerea instructorului auto si a scolii de soferi reprezinta un subiect care poate ridica foarte multe probleme in cazul doritorilor de permis. Oferta scolilor de soferi si promotiile care fac reclama privind cele mai avantajoase alegeri sufoca piata, iar din aceasta cauza foarte multe persoane tind sa aleaga cea mai putin costisitoare varianta. Atentie insa, nu intotdeauna alegerea cea mai ieftina este si cea mai avantajoasa.

Cum se alege scoala de soferi

Alegerea scolii de soferi trebuie sa se faca conform unui plan bine definit care sa includa un buget maxim, o distanta nu prea mare intre locul unde se desfasoara cursurile si locuinta sau serviciul doritorilor de carnet si disponibilitatea masinilor pe care se doreste sa se invete sa se conduca.

Dupa ce criterii se alege un instructor pentru scoala de soferi

Exista multe reguli care determina calitatile unui instructor auto in functie de comportamentul acestuia in timpul orelor de curs, ratei de promovabilitate, modului de predare, etc, dar nu se poate determina cu exactitate daca un instructor este intr-adevar bun sau nu inainte de a il cunoaste.

Primul si cel mai bun sfat este acela de a purta o conversatie scurta cu instructorul. In urma acestei discutii doritorii de carnet ar trebui sa isi faca o idee despre personalitatea instructorului, planul pe care doreste sa il aplice in cadrul orelor de practica si experienta acestuia pe traseu.

3 aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi instructori auto

1. Caracterul si personalitatea instructorului

In urma discutiei purtate cu acesta, doritorii de carnet isi pot face o mica idee despre personalitatea instructorului auto. Acest lucru este de maxima importanta in special ca aceasta persoana va sta in dreapta cursantilor in trafic si ii va forma ca viitori soferi. Nimeni nu isi doreste sa invete sub presiune sau in conditii de stres cand procesul de invatare de a conduce un autovehicul poate pune multa presiune pe umerii elevilor.

2. Experienta pe care acesta o are la scoala de soferi

Vechimea si experienta in domeniu este un bonus dar nu mereu soferii cei mai experimentati sunt si cei mai buni. In foarte multe cazuri, instructorii tineri sunt cei cu mai mult entuziasm si dorinta de a preda cat mai bine.

3. Rata de promovabilitate a cursantilor

Ca si in cazul experientei, rata de promovabilitate poate fi sau nu luata in calcul. Este indicat totusi ca acest procent sa depaseasca 60% pentru ca un instructor sa fie considerat bun. Insa, promovabilitatea nu tine in totalitate de instructor, o mare parte cazand pe umerii elevilor si pe prestanta lor la examene.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment