Cum sa cureti un computer care merge greu

In Diverse la November 5, 2016 at 5:28 pm

Multi dintre noi credem ca atunci cand un computer incepe sa mearga greu, este timpul sa cumparam unul nou. Computerul sau laptopul tau incarca o aplicatie in cateva minute, deschide greu fisierele, si dureaza foarte mult sa porneasca?

Chiar daca esti destul de atent atunci cand il folosesti si nu descarci materiale suspecte, in timp, este inevitabil ca sistemul tau sa nu inregistreze fisiere nedorite sau erori. Este important sa cureti computerul si sa il faci sa mearga mai bine. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa readuci la viata vechiul computer.

Actualizeaza antivirusul si fa o scanare completa

Antivirusul te ajuta sa protejezi sistemul de virusi si alte fisiere suspecte care se pot raspandi doar daca deschizi mail-ul. Scaneaza sistemul si verifica daca s-au infiltrat fisiere suspecte in computer.
Norton si Kaspersky sunt doua software-uri antivirus standard, care sunt relativ bune si accesibile.
Nu folosi unelte de curatare sau alte aplicatii care spun ca te ajuta sa cureti calculatorul. Cele mai multe dintre acestea fac mai mult rau decat bine.

Inlatura fisiere pentru a crea spatiu pe hard drive

Stergerea fisierelor inutile pe care le salveaza calculatorul, este o modalitate simpla de a elibera memoria si de a creste performanta computerului tau. Pentru a face acest lucru, acceseaza Disk Cleanup, din System Tools.

Dezinstaleaza programe inutile

Acest lucru poate include jocuri sau fisiere media pe care nu le folosesti niciodata, precum si programe care nu mai sunt bune. Pentru a face asta, intra in Control Panel la Add/remove programs sau Uninstall a program, si dezinstaleaza tot ce nu iti foloseste. Nu uita sa golesti Recyle Bin dupa ce stergi aceste fisiere, deoarece ele raman inca pe hard drive si ocupa spatiu.

Descarca si instaleaza un program care elimina spyware

Spyware este un fel de software daunator, care o data instalat in calculator, acesta poate aduna anumite informatii fara ca userul sa stie. Pentru securitate si sanatatea calculatorului, este cel mai bine sa elimini acest spyware si alte programe daunatoare. Poti descarca programe anti-spyware gratuit. O data descarcat, intraleaza programul si porneste-l.

Defragmenteaza hard drive-ul

Fragmentarea se intampla atunci cand fisierele computerului tau sunt dezorganizate, iar acesta nu maipoate inregistra datele corect. Defragmentarea este procesul corect pentru aceasta problema. Intra in My Computer, Properties si apoi Tools. Apasa pe Defragment si porneste programul. Il poti programa apoi sa porneasca defragmentari automat la anumite perioade de timp.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment