Imagini inedite ale principalelor artere din Bucuresti

In Diverse la July 22, 2017 at 3:19 pm

calea victoriei bucurestiPrincipalele bulevarde ale capitalei si principalele artere pietonale pot fi vizualizate intr-un mod inedit daca este folosita o harta Bucuresti din satelit. Imaginile mai ample si mai detaliate ale principalelor obiective pot fi mai usor analizate inainte de a ajunge la destinatie. Imaginile din satelit ofera informatii mai precise aspra principalelor strazi rutiere si pietonale din Bucuresti.

Cladiri impunatoare pe Calea Victoriei

Aceasta artera principala a Bucurestiului are doar 2700 de metri, insa de-a lungul ei se gasesc puncte turistice si monumente istorice importante.

1. Muzeul National de Istorie a Romaniei ridicat la sfarsitul secolului XIX, este cladirea care adaposteste Tezaurul National, este cel mai important muzeu al Romaniei. Palatul cu arhitectura impunatoare poate fi gasit pe Calea Victoriei nr.12, imaginile din satelit prezinta o cladire maiestuoasa care domina centrul Vechi. Cladirea amplasata pe 10.000 mp, are o suprafata desfasurata pe patru niveluri. Fatada monumentala, realizata in stil neoclasic si coloanele realizate in stil doric pot fi observate cu usurinta datorita imaginilor precise obtinute din satelit.

2. Biserica Doamnei este o alta cladire impunatoare ce se gaseste la intersectia Caii Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta. Lacasul sfant inaltat de doamna Maria, sotia lui Serban Cantacuzino la sfarsitul secolului XVII, poate fi admirata in toata splendoarea cu ajutorul hartilor live. Construita in perioada de apogeu a arhitecturii romane, cladirea se evidentiaza prin cele opt coloane, subtiri realizate din piatra. Usa de la intrare imbogatita cu decoratiuni specifice epocii brancovenesti domina fatada bisericii. Cladirea este un monument protejat prin lege ce ofera un plus de sobrietate bulevardului.

3. Teatrul Odeon este singurul teatru din Bucuresti situat pe Calea Victoriei. Imaginile din satelit, ofera o viziune exceptionala asupra cladirii realizate in perioada interbelica. Cele doua sali de spectacol sunt impresionante prin designul somptuos si acustica desavarsita.

Bulevardul Iuliu Maniu – obiective turistice imprimate cu putere si nostalgie

1. Statuia Geniului “Leul” – cei ce aleg sa faca o incursiune pe bulevardul Iuliu Maniu pot observa cu usurinta evolutia si transformarile suferite de Bucuresti de-a lungul timpului. Statuia geniului

Leul este unul dinte cele mai impunatoare monumente care domina atmosfera de la intersectia dintre strazile Iuliu Maniu cu bulevardul Geniului.

Monumentul ridicat la initiativa generalului Constantin Stefanescu-Amza, este dedicat eroilor genisti din Bucuresti.

2. Obeliscul George Caranda – un monument istoric, ce pastreaza pentru eternitate memoria aviatorilor romani. Obeliscul inaugurat in 1935, este realizat din granit. Monumentul se gaseste pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 1-3.

Soseaua Kiseleff – o oaza de verdeata, o pagina de cultura

Bucurestenii si turistii care aleg sa parcurga pe jos soseaua Kiseleff sigur raman impresionati de frumusetea acestia. Podurile de verdeata, formate din arbori seculari si rondurile cu flori frumos ornamentate, sunt adevarate oaze de placere si racoare, in special in zilele caniculare care toropesc capitala.

Imaginile din satelit surprind cele mai interesante obiective turistice ce se regasesc pe aceasta artera turistica in toata splendoare lor: Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Stiinte ale Naturii Grigore Antipa, Muzeul de Geologie si Institutul de Geologie Muzeul Satului si Arcul de Triumf.

O plimbare pe soseaua Kiseleff reprezinta un moment de recreere, dar in acelasi timp poate fi un semn de emancipare si autocunoastere.

Salvează

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment