Materiale de constructii utilizate frecvent

In Diverse la August 12, 2018 at 10:31 am

materiale constructiiConstruirea casei mult dorite este unul dintre cele mai interesante proiecte pe care le puteti intreprinde. Acesta vine cu o gama diversa de responsabilitati si poate deveni un proiect coplesitor atunci cand nu va bazati pe suportul echipelor de specialisti in domeniu.  Din acest motiv, este important sa mizati pe calitatea materialelor de constructii utilizate si pe profesionalismul celor care vor da viata casei mult visate in care urmeaza sa locuiti.

In timpul constructiei unei cladiri, cimentul, nisipul, otelul, tigla sunt materiale de constructie folosite in mod frecvent. In afara de acestea, se utilizeaza si fire electrice pentru cabluri, conducte pentru rezervele de apa, rezervoare pentru stocarea apei si diverse sisteme de canalizare.

Cimentul

Cimentul este un material de constructie important. In general, acesta este clasificat in clase diferite, in functie de puterea sa de actiune sau de scopul in care acesta urmeaza sa fie utilizat in cadrul lucrarilor de constructii efectuate.

Depozitarea cimentului se face intr-un mod special pentru a-i putea fi prezervate proprietatile specifice. In primul rand, locul de depozitare trebuie sa fie selectat astfel incat sa existe o circulatie redusa a aerului in spatiul respectiv. Acest lucru se datoreaza faptului ca un anumit grad de umiditate a aerului poate conduce cu usurinta la deterioarea acestui material de constructii.

Nisip fin

Nisipul fin este utilizat in cazul lucrarilor de realizare a tencuielii si a altora de acest gen. In general, cu cat sunt mai mari particulele de nisip utilizate in cadrul lucrarilor de constructii, cu atat acestea vor fi caracterizate de un grad de rexistenta mai mare pe termen lung. Este importantant sa nu existe reziduuri din sol amestecate cu particulele de nisip fin atunci cand acesta este utilizat in cadrul unor astfel de lucrari.

Iata cateva dintre principalele proprietati ale nisipului fin utilizat in cadrul lucrarilor de constructii:

  • Nisipul trebuie sa fie selectat astfel incat sa nu reactioneze cu alte substante chimice cu care intra in contact
  • Nisipul fin trebuie sa fie curat si sa nu contina urme de deseuri, materii carbonice sau ingrediente vegetale
  • Atunci cand nisipul este tinut in apa, acesta nu trebuie sa absoarba mai mult de 10% din cantitatea de lichid utilizata.

Caramizile

Calitatea caramizilor este evaluata luandu-se in considerare forma acestora, capacitatea lor de absorbtie a apei si cea de incarcare. Marginile caramizilor trebuie sa fie drepte. Aceste materiale trebuie sa fie prelucrate corect pentru a permite absorbtia minima de apa.

In plus, aceste materiale de constructii nu trebuie sa se deterioreze usor in timpul prelucrarii manuale. Caramizile utilizate in constructii pot fi negre si cu margini curbate in anumite situatii. Nu se recomanda utilizarea unor caramizi de calitate indoielnica in cazul lucrarilor de constructii intrucat acestea influenteaza mult calitatea lucrarilor si rezistenta acestora pe termen lung.

Utilizarea celor mai buni specialisti in domeniu si a celor mai noi si calitative materiale de constructie reprezinta principalii factori care vor influenta succesul noului vostru proiect. Este important sa fie urmati toti pasii necesari pentru a va asigura din start si gradual de corectitudinea lucrarilor de constructii efectuate.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment