Merita sa investi în supravegherea video inteligenta? Care sunt tendintele?

In Diverse la August 24, 2019 at 8:25 am

sisteme de supraveghereUtilizarea sistemelor de supraveghere video are, de regula, doua scopuri: monitorizarea bunurilor si a spatiilor fizice si  analiza inregistrarilor video, in asa fel incat sa se identifice nevoile de securitate.

Pe masura ce rata criminalitatii din intreaga lume creste, nevoia unor sisteme de supraveghere video din ce in ce mai inteligente este si ea in crestere. Tocmai de aceea, au aparut tot felul de tendinte tehnologice care mai de care mai interesante.

Care sunt cele mai interesante tehnologii? Merita investit in ele?

  1. Colectarea contextuala a datelor video. Sistemele video moderne pot colecta datele in mod contextual, ori de cate ori apare un incident declansator. Astfel, analiza inregistrarilor este mult mai simpla si mult mai precisa, economisindu-se foarte mult timp.
  2. Infrastructuri de colectare mult mai bine puse la punct. Imaginile oferite de camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai bune, insa stocarea lor este mai simpla ca niciodata. Infrastructura de big data reuseste sa asigure performante incredibile.
  3. Analiza predictiva si Inteligenta Artificiala. Inteligenta artificiala este implementata din ce in ce mai bine in supravegherea video. Aceasta poate permite analiza predictiva si poate asigura procese de supraveghere foarte eficiente. Analiza predictiva inseamna anticiparea incidentelor de securitate si pregatierea in mod proactiv pentru aceste incidente.
  4. Supravegherea prin intermediul dronelor. Dronele vor reprezenta o solutie din ce in ce mai intalnita pentru supraveghere. Astfel, multe dintre obiectivele greu de supravegheat prin intermediul camerelor de supraveghere conventionale vor fi analizate prin intermediul dronelor.
  5. Capacitatea de a filma pe orice tip de lumina si in orice conditii de mediu. Camerele moderne pot sa ofere informatii relevante chiar si atunci cand mediul este plin de ceata sau de fum, ceea ce este un foarte mare avantaj si poate sa ofere o doza uriasa de flexibiltiate.

Cu siguranta, tehnologia moderna are capacitatea de a aduce mai multa siguranta si mai mult control asupra propriilor bunuri si de ce nu, asupra propriilor vieti. Solutiile moderne deschid o multime de orizonturi si supravegherea poate deveni un element standard de siguranta, pe care sa il imbratisam cu totii.

Pentru asta insa, trebuie sa se treaca de provocari precum GDPR-ul sau legislatia care difera destul de mult de la o tara la alta. Pana la implementarea tuturor tehnologiilor, asadar, va dura ceva timp, insa partea buna este ca toate exista si sunt gata pentru a fi folosite.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment