Principalele beneficii ale celor care lucreaza in alta tara

In Diverse la August 23, 2017 at 3:04 pm

Milioane de romani au ales sa isi schimbe destinele si sa lucreze in alta tara. Motivarea este una cat se poate de simpla si de naturala: salarii mai mari si un mediu de lucru mai profesionist. Analizand la rece o astfel de decizie, poti descoperi o multime de avantaje, dar si o multime de dezavantaje pentru viata personala. Chiar daca incurajam oamenii sa ramana in tara si sa incerce sa gaseasca solutii aici, iata care sunt principalele avantaje de a pleca la munca in strainatate.

Salarii mai mari

Este cel mai mare si cel mai evident avantaj, care reprezinta insusi scopul pentru care majoritatea oamenilor pleaca in strainatate. Daca in Romania, un salariu mediu este de 2000 de lei, in UK, un salariu mediu depaseste 2000 de lire. Practic, o luna muncita in Anglia poate sa echivaleze cu 5 luni muncite aici.

Economie de timp

Avantajul acesta este o responsabilitate directa a salariilor mai mari. Castigand de 5 ori mai mult, poti economisi de 5 ori mai mult timp dedicat scopurilor tale. Astfel, cu doar 10 ani de munca in strainatate poti sa beneficiezi de o remuneratie pe care in mod normal, in Romania, ai castiga-o intr-o viata.

Socializare si dezvoltare personala

Sa pleci in strainatate inseamna sa cunosti din ce in ce mai multe lucruri. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le cunosti nu este, de fapt un lucru. Vei cunoaste oameni si vei invata cum gandesc, ce valori au si ce ii face sa se trezeasca in fiecare dimineata. Socializarea cu persoane din alte locuri ale lumii poate sa fie cel mai mare castig pe care il ai de la un loc de munca, deoarece te ajuta sa iti dezvolti gandirea si sa intelegi din ce in ce mai bine lumea ce ne inconjoara.

Descoperirea unor locuri uimitoare

Exista multi oamenic are merg sa lucreze in strainatate cu scopul de a vizita. Cunoasterea unor locuri noi este un alt scop foarte important pentru viata fiecaruia dintre noi. Daca banii vin si se duc, creand si responsabilitati, experientele raman acolo si iti construiesc o viata de care sa fii mandru in viitor.

Cariera

Poti sa iti dezvolti o cariera de care sa fii mandru si care sa iti aduca o multime de avantaje la batranete. Putini stiu, insa anii de lucru in strainatate sunt luati in considerare pentru pensie. Daca ai un castig de cateva mii de euro intr-o tara europeana, pensia ta va fi una substantial mai mare decat cea pe care ai avea-o in Romania, dupa o viata de munca.

Avantajele de a lucra in strainatate sunt multe. Evident, exista si dezavantaje, insa este bine sa privim fiecare experienta si fiecare decizie pe care o luam cu o incredere deplina si cu optimism. Pana la urma, orice lucru pe care il facem contribuie la dezvoltarea noastra personala.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment