Principalele criterii care decid achizitia geamului termopan

In Diverse la October 29, 2018 at 8:01 am

tarif parcareVechile ferestre cu tamplarie din lemn si geam cu o singura foaie sunt inlocuite, incet, incet cu geamuri termopan. Este o evolutie fireasca, in conditiile in care sunt necesare foarte putine reparatii geam termopan, costurile de intretinere sunt minime iar caracteristicile tamplariei termopan sunt extrem de atractive.

Cei care doresc sa faca o achizitie insa, s-ar putea sa intampine ceva probleme, in conditiile in care exista numeroase variante de tamplarie sau de geamuri termopan, fiecare cu proprietatile sale si fiecare potrivita in alte situatii.

Care sunt principalele criterii de alegere a geamului termopan?

Conform celor de la reparatiitermopane-pvc.ro, criteriile care pot decide confort pe toate planurile sunt urmatoarele:

  • Tipul de sticla. Sticla poate sa fie clara, reflexiva, mata, fumurie, ornamentala sau cu o izolatie superioara impotriva radiatiilor. Majoritatea utilizatorilor mizeaza pe geamurile clare, insa geamurile mate, reflexive sau fumurii pot fi si ele extrem de utile.
  • Tipul de tamplarie. Tamplaria poate sa fie realizata din mai multe tipuri de materiale. Exista geamuri termopan din aluminiu, care este un material usor si rezistent, exista variante din lemn stratificat care asigura un aspect elegant sau exista solutii din PVC. PVC-ul este cel mai utilizat material, fiind cel mai bun izolator fonic si termic, dar si cea mai ieftina varianta. Este adevarat ca se ingalbeneste destul de repede si daca nu este utilizat corect, s-ar putea sa necesite in timp piese reparatii termopane, insa uzura apare si la celelalte variante.
  • Numarul camerelor de aer. In interiorul profilelor pot fi intre 3 si 6 camere de aer, care decid grosimea tamplariei. Cu cat numarul camerelor este mai mare, cu atat tamplaria este mai eficienta, dar si mai scumpa.
  • Coeficientul de transfer termic. Orice fereastra termopan are un coeficient de transfer termic, masurat in W/m2. In principiu, acest coeficient este decis tot de numarul camerelor. Cu cat numarul de camere este mai mare, cu atat coeficientul este mai mic. Pentru profilele cu 6 camere coeficientul poate sa fie de 1W/m2, in timp ce profilele cu 3-4 camere au un coeficient intre 1.5 si 1.7W/m2.
  • Manevrabilitate. UN alt element important este manevrabilitatea. Tamplaria trebuie sa fie usor de folosit si sa nu se uzeze foarte repede. De asemenea, este bine sa detina si diverse sisteme optionale pentru ventilatie sau impotriva insectelor.

Foarte important!

Calitatea geamului termopan este extrem de importanta, insa la fel de important este cine il monteaza. Acesta trebuie sa monteze corect garnitura etansare termopan, in asa fel incat sa nu existe pierderi de temperatura. DE asemenea, elementele de feronerie trebuie sa fie montate cu o foarte mare exactitate. In caz contrar, exista riscul sa existe pierderi de caldura si de asemenea, pot aparea probleme precum uzura mult prea rapida sau feronerie care scartie.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment