Repatriere in baza politei de asigurare valabila

In Diverse la August 22, 2017 at 10:28 am

repatriere-decedatiValoarea riscurilor asigurate si tipul acestora depind numai de asigurator si de pachetul ales la momentul efectuarii asigurarii. Atunci cand v-ati decis sa achzitionati o asigurare medicala de calatorie, trebuie sa cititi cu mare atentie clauzele generale ale contractului, astfel incat sa cunoasteti toti termenii precum si serviciile asigurate de asiguratorul respectiv

Procedura de repatriere decedati presupune asigurarea transportului corpului neinsufletit al Asiguratului pana la adresa sa de resedinta, daca Asiguratul a decedat in timpul perioadei asigurate sau transportul Asiguratului pana la un spital sau clinica medicala, corespunzatoare cazului medical survenit, sau la o unitate medicala apropiata de resedinta sa, daca este necesara continuarea oferirii asistentei medicale.

Repatrierea reprezinta transport funerar international al Asiguratului in Romania si poate fi:

–  repatriere medicala: repatrierea la adresa de resedinta a Asiguratului, daca acesta se aflain imposibilitatea de a se deplasa ca urmare a producerii unui risc asigurat, organizata de serviciul de asistenta pus la dispozitie de Asigurator. Momentul repatrierii si mijlocul de transport prin care se va efectua repatrierea va fi decis de catre medicul curant, in acord cu echipa medicala, repatrierea urmand a se va efectua imediat ce acestia decid ca pacientul poate calatori. De asemenea, in cazul in care Asiguratul este spitalizat si necesita interventie chirurgicala, iar aceasta poate fi amanata cateva zile, in masura in care in perioada respectiva este posibila repatrierea si din punct de vedere organizatoric, atunci Asiguratul va fi transportat in vederea efectuarii interventiei chirurgicale in tara in care Asiguratul are domiciliul sau resedinta (numai pentru tari din cadrul Uniunii Europene). Asiguratorul va suporta costurile medicale de urgenta din strainatate, precum si pe cele aferente repatrierii. Astfel, in caz de repatriere decedati Europa Asiguratului se poate organizapana la o unitate medicala de profil, corespunzatoare cazului medical survenit sau la o unitate medicala apropiata de resedinta sau domiciliul sau, daca este necesara continuarea tratamentului in tara unde isi are domiciliul/resedinta sau costul tratamentului in respectiva tara este mai redus;la solicitarea expresa a Asiguratului, pana la resedinta sau domiciliul sau (numai pe teritoriul Uniunii Europene).

– repatriere in caz de deces: repatrierea corpului neinsufletit al Asiguratului pana la resedinta sau domiciliul acestuia (numai pentru tari din cadrul Uniunii Europene) ca urmare a decesului survenit in urma producerii, in perioada de valabilitate a Politei, a unui risc asigurat, repatrierea organizata de catre serviciul de asistentace est pus la dispozitie de Asigurator sau de catre familia decedatului, cu acordul scris al Asiguratorului. In caz de repatriere organizata de familie, cheltuielile de repatriere se vor despagubi in baza documentelor prezentate de catre familia Asiguratului.

Asiguratorul sau serviciul de asistenta al Asiguratorului sunt cei care stabilesc modalitatea si data de repatriere, precum si restul detaliilor necesare, raportat la reglementarile sanitare in vigoare. Asiguratorul acopera cheltuielile privind serviciile de asistentain caz de deces al Asiguratului, daca decesul survine ca urmare a producerii unui eveniment asigurat (accident sau imbolnavire imprevizibila). Daca perioada necesara acordarii serviciilor de asistenta se prelungeste dupa expirarea perioadei asigurate, Asiguratul va beneficia de asistenta conform prezentelor conditii, pana la incheierea repatrierii acestuia, pana la limita sumei asigurate.

Detalii: https://funerare-rainbow-dorobantu.ro

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment