Sfaturi pentru achizitionarea unui aparat foto Mirrorless

In Diverse la November 26, 2016 at 11:34 am

Desi la mare cautare se afla in continuare aparatele foto compacte, cele profesionale au inceput incet, dar sigur, sa recupereze, iar acest lucru se datoreaza si faptului ca au inceput sa vina la preturi ceva mai asezate decat in anii trecuti (aici ne referim in special la modelele entry-level).

Totusi, ce ar trebui sa alegi dintre un aparat foto compact, un D-SLR si un mirrorless? Noi iti recomandam un aparat foto de tip mirrorless pentru numeroasele avantaje pe care le aduce acesta. Nu o sa mai intram in detaliile privind acest aspect, si anume cel al avantajelor pe care le ofera, ci o sa trecem direct la aspectele ce trebuie avute in vedere inainte de a face o astfel de achizitie.

Asadar, la ce trebuie sa fim atenti mai intai? Aparatele foto mirrorless au o greutate mult mai mica, precum si dimensiuni mai mici decat clasicul D-SLR, iar acest lucru il face ideal pentru cei care doresc un model usor de carat si de utilizat. Deci, un prim aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este cel legat de dimensiunile pe care doresti sa le aiba acesta.

Cel de-al doilea lucru ce trebuie luat in considerare (acesta fiind practic unul dintre cele mai importante) este senzorul cu care vine camera foto respectiva. Este foarte important ca acesta sa fie unul performant, iar in ceea ce priveste rezolutia, aici trebuie sa stii ca o rezolutie cat mai mare nu inseamna intotdeuna mai bine, decat in situatia in care, ca profesionis, vei imprima fotografiile respective pe suprafete foarte mari.

In completarea unui senzor performant ar trebui intotdeauna sa vina un motor de procesare a imaginii care sa fie capabil sa ofere performante foarte bune nu doar in ceea ce priveste calitate fotografiilor realizate, ci a capabilitatii de fotografiere in rafale.

Bineinteles ca, in functie de preferinte, mai trebuie avut in vedere si cat de capabil este mirrorless-ul cand vine vorba de inregistrarea de clipuri video (aici noi de obicei recomandam filmarea la o rezolutie Full HD cel putin), precum si partea de conectivitate sau display-ul aflat in dotare.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment