The Diving Bell and the Butterfly

In Filme la November 2, 2016 at 10:22 am

Filmul “The Diving Bell and the Butterfly” il are ca personaj principal pe Jean Dominique Bauby (Mathieu Amalric). Acesta este prezentat imediat dupa ce reuseste sa se trezeasca dintr-o coma in care a fost timp de 3 saptamani in Franta. Un neurolog ii explica ca are o boala foarte rara, in care corpul este paralizat complet, dar mental este foarte sanatos.

La inceput vei putea sa vezi filmul doar din ochii lui Bauby, adica vei auzi doar gandurile lui, deoarece el crede ca vorbeste, dar nimeni nu il poate auzi. Un psihiatru si un logoped sunt de acord sa il ajute pe Bauby sa isi revina macar foarte putin, daca nu complet. Logopedul reuseste sa creeze impreuna cu Bauby un alfabet pe care il poate intelege atat el cat si ceilalti din jur.

Pe la mijlocul filmului biografic il poti vedea pe Bauby complet, si dupa ceva timp sunt redate niste amintiri din viata acestuia. Acesta incepe sa isi imagineze anumite lucruri si viseaza la excursii la plaja, la munte si la alte locatii in care a fost sau in care dorea sa ajunga.

Dupa un timp aflam ca acesta scria o carte, “Contele de Monte Cristo”, dar dintr-o perspectiva feminina. Bauby doreste sa termine cartea fiind obligat sa foloseasca alte tehnici de comunicare foarte greoaie pentru el. Acest film este bazat pe memoriile adevaratului Jean Dominique Bauby, fiind un mare succes.

0 Comentarii

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment