De ce sa inveti o a doua limba. Cateva motive

Vorbirea a doua limbi straine este mai benefica decat ai crede.

Pe langa faptul ca esti capabil sa comanzi absolut orice atunci cand esti intr-o vacanta, sa vorbesti minim doua limbi straine iti confera numeroase avantaje. A fi bilingv iti poate imbuntati viata sociala, sa iti sporeasca oportunitatile profesionale si chiar sa te faca mai inteligent.

Cu toate aplicatiile online disponibile online in ziua de azi, sa inveti o limba straina a devenit mai usoara. Insa, dca iti lipseste motivatia descopera in cele ce urmeaza de ce este bine sa inveti o a doua limba straina.

Te conectezi cu mai multa lume

Poate cel mai evident motiv de a invata o noua limba straina este acela ca esti capabil sa comunici cu un numar mai mare de persoane. Daca cunosti o limba straina cunoscuta la nivel mondial s-ar putea ca interlocutorul tau sa fie in masura sa o vorbeasca si el. Insa acesata nu este o scuza sa nu ii inveti si limba lui. Sa vorbesti limba materna a interlocutorului arata ca depui un efort pentru a construi o relatie cu acea persoana.

Poti evolua in cariera

O a doua limba cunoscuta este un atu extrem de apreciat de angajatori. Cunostintele lingvistice sunt in topul celor mai cautate calitati cautate in ofertele de locuri de munca. Indiferent de sectorul de activitate in care evoluezi, sa fii capabil sa vorbesti doua limbi straine va reprezenta inttodeauna un avantaj pe piata muncii.

Devii mai inteligent

Sa inveti o a doua limba straina vine si cu numeroase avantaje cognitive printre care imbunatatirea memoriei, a concentratiei si o mai buna capacitate de ascultare. Sa fii bilingv te ajuta si sa fii mai creativ si te ajuta sa previi in mod eficient declinul cognitiv care apare odata cu inaintarea in varsta.