Aliații unei grădini productive – Grădinamax păreri despre semințe și butași
Cei mai mulți dintre noi sunt de părere că ingredientele pentru o grădină productivă sunt soiurile de calitate, un pământ bogat în nutrienți și timp dedicat activităților de grădinărit. În ceea ce privește calitatea soiurilor, poate te interesează Grădinamax păreri, având în vedere oferta lor generoasă de semințe și butași. Vom vorbi despre asta mai departe în articol, dar vom dezvălui și care sunt aliații cei mai de preț pentru o grădină sănătoasă și roditoare.
După cum poate ai observat, o grădină evoluează constant. Deși este indicat să te implici dacă dorești să ai succes în creșterea plantelor și obținerea fructelor, există anumite procese care au loc independent de acțiunile tale. Vorbim aici despre relația strânsă dintre plante și insecte. Această relație poate fi una benefică (polenizare) sau distructivă (atunci când insectele se hrănesc cu părți ale plantelor).
Ce trebuie reținut este că avem nevoie de ajutorul insectelor, a celor benefice, bineînțeles. Albinele, de exemplu, sunt indispensabile într-o grădină. Alergând după polenul florilor, ele contribuie la polenizarea plantelor din grădină, proces esențial pentru producția recoltei. La fel se întâmplă și în cazul fluturilor și a altor insecte care se hrănesc cu polen.
Pe lângă insectele polenizatoare, mai avem insecte care se hrănesc cu dăunători. Da, ai auzit bine, există insecte care te pot ajuta să scapi de dăunători (alte insecte), într-un mod natural și curat. În grupul acestor insecte ce curăță grădina găsim insecte prădătoare și insecte parazite. Ambele se hrănesc cu alte insecte, ce sunt nedorite în grădină, din cauză că produc daune culturilor.
Rezumat:
· Care sunt insectele benefice pentru grădină?
Tuturor ne plac fluturii, atât de grațioși și plăcuți la vedere. Dar, pe lângă fluturi, mai sunt și alte insecte pe care ar trebui să le inviți în grădina ta. Buburuzele, de exemplu, sunt deosebit de folositoare. În ciuda aspectului lor inofensiv, buburuzele sunt prădători feroce, în special când vine vorba de afide. O singură buburuză poate devora până la 40 de afide într-o singură oră. Deci, este semn bun atunci când vezi că ai buburuze în grădină.
Lacewing verzi sau leii afide, cum mai sunt denumite, produc larve ce se hrănesc cu insecte cu corpul moale, cum ar fi omizile și afidele. Călugărița este o insectă de culoare verde, destul de asemănătoare cu lăcusta (deși există o diferență clară între acestea două atunci când ne uităm la picioarele anterioare, la călugăriță părând că sunt împreunate, ca la rugăciune). Deși călugărițele sunt folositoare pentru că vânează o varietate mare de insecte dăunătoare, acestea sunt cunoscute a fi nemiloase. Asta înseamnă că vor vâna și insecte benefice, precum fluturi și albine.
Păianjenii, deși nu sunt văzuți ca fiind benefici, sunt de mare ajutor în grădină. Prind insecte cu ajutorul plaselor țesute de ei, ajutând la ținerea dăunătorilor sub control. Gândacii de sol sunt de asemenea utili. Cu corp de culoare neagră și o carapace precum a cărăbușilor, aceștia se vor hrăni cu o gamă largă de insecte dăunătoare, inclusiv melci. Pe lista de prădători eficienți putem trece gândacii soldați, hemipterele, muștele răpitoare, sirifidele și viespile parazite.
· Cum atragi insecte benefice în grădină?
Lupta împotriva insectelor dăunătoare poate fi una consumatoare de timp pentru un grădinar. În plus, poate nu te încântă ideea de a stropi plantele cu substanțe chimice. În acest caz, este cel mai bine să te bazezi pe aliații din grădină. Dacă îți transformi grădina într-un loc primitor pentru insectele benefice, îți va fi mai ușor să lupți împotriva dăunătorilor.
Ca orice creatură, insectele caută hrană, apă și adăpost. Dacă oferi aceste lucruri, vei face grădina atractivă pentru insectele care te vor ajuta. Așadar, prin plantarea unei diversități mari de plante în grădină, inviți și aceste insecte. În majoritatea cazurilor, insectele benefice apar înaintea dăunătorilor, deci vor avea nevoie de surse alternative de hrană ca să rămână. Cu alte cuvinte, încearcă să le oferi plante producătoare de polen și nectar, pentru a le convinge să rămână.
Cultivă soiuri de plante care înfloresc primăvara timpuriu, pentru a te asigura ca atragi aceste insecte în grădină de îndată ce acestea devin active. Mai târziu te poți baza de plante cu flori mai mari, ce înfloresc pe parcursul verii. La Grădinamax găsești o varietate largă de plante cu flori parfumate și colorate, ideale pentru insectele benefice.
De ce să nu folosești insecticide? Din păcate, aceste substanțe nu fac diferența între insecte bune și insecte rele. Astfel, vor ajunge să omoare și albinele și fluturii, printre altele, ceea ce va duce la o recoltă săracă. Este mult mai indicat să ai insecte în grădină, decât să încerci să le extermini.
Iar in ceea ce priveste Gradinamax pareri, noi suntem impresionati de catalogul bogat in optiuni si soiurile alese. Este foarte usor sa ai o gradina productiva dar si atractiva, cu ajutorul produselor oferite. Trebuie doar sa iti planifici atent dispunerea plantelor in gradina si, bineinteles, sa nu uiti de insectele benefice.