Au fost publicate testele de simulare online pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala

Luni, 30 martie, Ministerul Educatiei a publicat o serie de modele noi de subiecte pentru examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala. Aceste teste, denumite « teste de antrenament » reprezinta « un prim set de resurse de antrenament pentru acei elevi care vor sustine examenele nationale » conform unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Subiectele urmeaza sa fie publicte fara baremele de notare care vor fi publicate pe data de 3 aprilie. Din cauza suspendarii cursurilor, pentru pregatirea elevilor in vederea sustinerii examenelor nationale, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat un prim set de teste de atrenament pentru elevii din clasele terminale care vor sustine examenele nationale.

Aceste resurse de antrenament tip test au fost realizate in colaborare cu Centrul National de Evaluare si Examinare si respecta modelul subiectului de examen. Obiectivul acestor teste este acela de a exersa in aceasta saptamana dar si de a continua efortul in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene. Baremele de evaluare si de notare urmeaza sa fie publicate vineri, 3 aprilie, pe acelasi site, rolul acestora fiind acela de autoevaluare si calibrare a felului in care s-au redactat raspunsurile.

In plus, in cadrul emisiunii Telescoala se vor prezenta unele solutii pentru aceste teste de antrenament, cu explicatiile aferente pentru a intelege cat mai bine cu putinta raspunsurile din baremele de evaluare si de notare.

Aceste teste se pot descarca de aici :

https://drive.google.com/file/d/1E5TtdIKBesMbJHde5UpSEP4FKSPwLUqZ/view

In mod normal, saptamana trecuta trebuia sa aiba loc simularea examenului de Bacalaureat si pentru Evaluarea Nationala. Unitatile vor ramane inchise pana dupa Paste sau chiar mai mult, pana pe 15 mai, inca nu se stie exact. Dar nu se ia in calcul inghetarea anului scolar sau amanarea examenelor nationale cu un an conform Ministrului Educatiei, Monica Anisie.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *