Bacalaureatul se va da in iulie

Monica Anisie, Ministrul Educatiei, a anuntat cand va avea loc examenul de bacalaureat anul acesta.

Aceasta a declarat ca specialistii au luat in calcul mai multe scenarii care tin cont de contextul pandemiei. In continuare se asteapta deciziile Comitetului pentru situatiile speciale de urgenta si, in functie de ceea ce se comunica, se vor face publice aceste scenarii. Cursurile vor incepe in momentul in care se va incheia starea de urgenta. Se asteapta inca sa se vada daca acel moment va fi unul prielnic pentru sanatatea copiilor nostri. Inca nu se poate avansa o data exacta, insa, in momentul in care Comitetul pentru situatii speciale de urgenta va comunica faptul ca nu este niciun pericol ca elevii sa se imbolnaveasca, atunci se vor relua cursurile.

Atat Bacalaureatul cat si Evaluarea Nationala vor avea loc in luna iulie. Nu se vorbeste despre nicio amanare, ci de un calendar special realizat de catre specialistii din ministerul Educatiei, astfel incat sa nu afecteze in niciun fel situatia elevilor, care sunt pusi in fata acestor examene.

Ministerul Educatiei a anuntat deja si a publicat noile programe pentru examenele nationale. Acestea se pot gasi si in Monitorul Oficial. S-a convenit cu o serie de parteneri educationali ca materia pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala sa fie cea de pana la sfarsitul semestrului I. In orice situatie, in orice scenariu, anul scolar se va incheia 100%. In absolut toate statele europene anul scolar 2019-2020 se va incheia mai tarziu din cauza pandemiei cu coronavirus. Ramane sa se stabileasca, in functie de evolutia pandemiei la noi in tara, data exacta a reluarii cursurilor si data Bacalaureatului si Evaluarii Nationale.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *