Bacalaureatul si Evaluarea Nationala ar putea fi date in iulie

Bacalaureatul si Evaluarea Nationala ar putea fi date in luna iulie conform Ministrului Educatiei, Monica Anisie. Aceasta din urma a precizat faptul ca examenele nu vor cuprinde materia din semestrul al II-lea.

Monica Anisie a declarat ca reluarea cursurilor va avea loc dupa ridicarea starii de urgenta. In functie de data la care se vor relua cursurile, Bacalaureaul si Evaluarea Nationala ar putea fi organizate in luna iulie.

Ministrul Educatiei a tinut sa intareasca ideea ca anul scolar nu va fi inghetat, chiar daca in presa si online au circulat tot felul de zvonuri in acest sens. Chiar din contra, se lucreaza pentru ca intreaga activitate cu privire la reluarea cursurilor si absolut tot ce tine de calendar sa fie puse in practica odata cu incetarea starii de urgenta. Mesajul Ministrului Educatiei Monica Anisie este acela ca elevii sa stea in continuare in case.

Iata care sunt principalele declaratii ale Ministrului Monica Anisie:

Suntem nevoiti sa stam cat mai mult timp in casa pentru a evita propagarea acestui virus. S-a hotarat suspendare cursurilor pentru o perioada nedeterminata de timp, cel putin pana la incetarea starii de urgenta. Initial, perioada anuntata a fost de doua saptamani. Mai apoi, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a decretat starea de urgenta si cursurile au ramas suspendate.

Ministerul Educatiei s-a aflat in toata aceasta perioada in stransa legatura cu cadrele didactice din intreaga tara si cu inspectoratele scolare. S-a urmarit cu atentie ceea ce se intampla in aceasta perioada in alte state europene. Data exacta a reluarii cursurilor se va stabili cu exactitate in functie de evolutia pandemiei cu coronavirus din Romania si in functie de deciziile luate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *