Cand se instaleaza toamna in Romania?

Cand se instaleaza toamna in Romania? Chiar daca ne apropiem cu pasi repezi de data de 1 septembrie, ne aflam in continuare sub un val de calduri extreme insa mai avem mult pana cand se vor anunta scaderi semnificative de temperaturi. Conform meteorologilor, vom avea 16 grade noaptea.

Meteorologii au anuntat deja de o vreme un sfarsit de vara cu temperaturi tropicale insa, odata cu apropierea toamnei calendaristice, vestile sunt putin mai bune. Incepand cu data de 29 august 2023, conform specialistilor, temperaturile incep sa scada treptat. In majoritatea zilelor, temperaturile vor scadea sub 29 de grade ziua iar noaptea nu vor depasi 16 grade.

Zile de foc in Romania si in ultima saptamana din august

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de canicula, valabila pentru capitala si alte 7 judete.  Tot restul tarii se va afla sub avertizare cod galben de caldura si disconfort termic accentuat pentru urmatoarele doua zile, dar este de asteptat ca informarile ANM sa fie extinse pana la sfarsitul saptamanii.

Cand se va instala toamna in Romania? Dupa 29 august vremea se mai racoreste

Dupa data de 29 august vremea se racoreste treptat meteorologii de la AccuWeather anuntand temperaturi mai apropiate de normalul acestei perioade.

De saptamana viitoare ar putea sa apara si ploile, insa doar local si sub forma de aversa. Cu toate acestea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca temperaturile vor ramane peste media climatologica a inceputului de toamna, conform prognozei pe urmatoarele 4 saptamani.

Daca saptamana aceasta cantitatile de precipitatii sunt deficitare in toate regiunile, de la inceputul saptamanii viitoare apar ploile.

Dupa 1 septembrie temperaturile medii vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile sudice si estice, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *