Care este diferenta intre un tester auto si un scaner auto?

Care este diferenta intre un tester auto si un scaner auto?

Nu exista reguli clare despre ceea ce constituie un tester auto de baza si ce se califica ca scaner auto, dar exista cateva lucruri care fac aceste dispozitive sa fie diferite. Ambele dispozitive prezinta functii de citire si de stergere a codurilor de baza, dar deseori aici se termina caracteristicile scanerului. Testerele auto, pe de alta parte, pot include functii avansate de citire si redare a datelor, baze de date cu informatii extinse, proceduri de diagnoza si chiar echipamente de testare incorporate.

Testere auto vs. Scanere auto

Depinde de nevoile dumnevoastra pentru a alege un tester auto sau un instrument de scanare intrucat niciun dispozitiv nu este mai bun decat celalalt. Scanerele auto au un pret mai scazut si sunt mai usor de utilizat de cele mai multe ori. Daca tot ceea ce aveti nevoie este sa cititi, sa clarificati si sa stergeti codurile de eroare, atunci un scanner  nu foarte costisitor reprezinta un instrument excelent.

Unele scanere accesibile ofera chiar acces la intreaga baza de coduri pentru parametri (PID_ pe care le ofera computerul de bord al masinii si care pot fi informatii importante daca stiti ce sa faceti cu acestea).

Cu toate acestea, un tester auto profesional  va fi intotdeauna un instrument mult mai util in mainile unei persoane pricepute. Testere auto, este adevarat, sunt mai costisitoare, dar fac tot ceea ce poate face un scaner auto plus multe alte functii si caracteristici importante.

Vezi si:  Servicii de inchiriere bobcat in Bucuresti si judetul Ilfov

Caracteristicile unui scaner auto

Nu exista doua scanere auto identice, iar seturile de functii pot diferi de la un model la altul. In general, exista anumite lucruri pe care le poate face fiecare scaner in parte, insa pentru multe alte functii sau caracteristici mai importante acestea nu sunt potrivite.

Lucruri pe care le face un scanner auto:

•        Citiți și afișați codurile de eroare

•        Ștergeți codurile de eroare și resetați lumina martorului motor

  • Cititi, afisati si inregistrati date in timp real
  • Date grafice sau PID-uri specifice graficului

 

 Lucruri pe care un scanner auto nu le poate face:

  • Sa dispuneti de informatii sau sfaturi despre solutionarea problemelor
  • Utilizarea de  functii care necesita o comunicare bidirectionala
  • Sa dispuneti de calibrari si adaptari de componente noi
  • Utilizarea functiilor de codare si codare avansata.

Caracteristicile unui tester auto

Diferitele testere ofera un set variabil de caracteristici, in functie de calitatea echipamentelor pe care le achizitionati si daca acestea sunt fie pentru uz casnic sau pentru profesionisti.  Ca si scanerele, testerele va permit sa cititi si sa stergeti codurile de eroare.

Cu toate acestea, chiar si testerele de generatie mai veche includ informatii precum definitii pentru coduri si cateva sfaturi de baza pentru solutionarea problemelor. Testerele auto de ultima generatie includ proceduri de diagnosticare si depanare mult mai aprofundate.

Pe langa acestea, un tester auto, poate realiza mult mai multe functii decat un scaner auto. Pe langa procedurile de diagnosticare si depanare, testerele prezinta si functii avansate precum codari, adaptari de componente noi, chiar si calibrari al acestor componente.

Vezi si:  Aliații unei grădini productive - Grădinamax păreri despre semințe și butași

Limitarile testerele auto de baza

Daca ati cumparat un tester si simtiti ca nu face ceea ce are nevoie sa faca, atunci probabil v-ati dat seama ca ati achizitionat un tester de baza. Daca trebuie sa cititi coduri generice sau sa faceti altceva decat citirea si stergerea codurilor de eroare, atunci optati pentru un tester auto profesional  intrucat un tester auto de baza nu va face acest lucru. Cu toate acestea, un dispozitiv de nivel mediu poate citi si afisa PID-urile si datele necesare.

Aveti nevoie de un tester auto de baza sau de un instrument de scanare?

Tehnicienii auto profesionisti au nevoie, de obicei, de testere de inalta calitate pentru a isi duce la bun sfarsit sarciniile si pentru a rezolva problemele pe care le intampina orice autovehicul. Puteti gasi ambele categorii de instrumente pe Carmedic.

Category:

Related Posts