Ce inseamna 88T la anvelope?

dfgCe inseamna 88T la anvelope? Este vorba despre un marcaj foarte important, care iti spune care este indicele de viteza si indicele de sarcina suportat de catre anvelope.

Ce inseamna 88T la anvelope?

Asta inseamna ca o anvelopa 88T va avea:

  • un indice de sarcina de 560 de kilograme
  • un indice de viteza de 190 de km/h.

Anvelopele sunt cele mai importante elemente, esentiale chiar, atunci cand vine vorba despre masini. Nu trebuie neglijate deoarece sunt cele care asigura siguranta. Anvelopele uzate, care nu sunt umflate asa cum trebuie sau care nu sunt adaptate masinii, pot sa fie foarte periculoase. Sa nu uitam ca acestea sunt primele care sunt in contact cu soseaua. Flancul anvelopelor ofera informatii foarte importante despre modelul de care ai nevoie.

Deci data viitoare cand vei alege jante si  anvelope cu pret mic la Vadrexim, vei sti ca indicele de viteza si de incarcare sunt lucruri foarte importante si ca iti dau informatii pretioase cu privire la anvelope.

Indicele de sarcina este deci cel care ofera mai multe informatii cu privire la incarcatura maxima pe care o anvelopa, de exemplu Nokian, o poate suporta.

Indicele de sarcina este mereu afisat langa cel de viteza.si trebuie sa i se acorde o importanta specfica. Constructorul masinii este cel care stabileste capacitatea de incarcare maxima tinand cont de osia masinii. Indicele de sarcina sau capacitatea de incarcare sunt lucruri foarte importante pentru siguranta celui care conduce masina si a celor care sunt pasageri in masina.

In general, masinile mai usoare de pe piata  sunt echipate cu anvelope care prezinta urmatoarele informatii:

Mini – 50–67;

Mici– 68–75;

Medii – 75–87;

Monovolume si crossovere – 87–99;

Vehicule comerciale ușoare si SUV-uri – 99–120.

Iar indicele de viteza este un cod alfabetic, un cod care corespunde viteza maxima cu care o anvelopa poate rula pe sosea. Indicele de viteza este deci viteza maxima atunci cand anvelopa este umflata in mod corect si folosita in sarcina.

Indicele de viteza al unei masini este viteza maxima autorizata cu care poate rula o masina, un indice determinat si de catre indicele de sarcina. Acesti doi indici sunt sau parametri sunt interdependenti si trebuie mereu sa se tina cont de sarcina anvelopelor masini.

Fiecare schimbare a anvelopelor dorita trebuie sa tina cont astfel de de indicele de viteza, sa fie conforma cu parametrii prevazuti de fabricant, care tine cont de puterea masinii, de greutatea sa si de alte lucruri care au un impact asupra sigurantei de condus.

Deci daca indicele de viteza pentru anvelopele tale este de 190 de km/h si tu mergi de obicei cu 210 km/h, vei risca sa iti deteriorezi in timp anvelopele care poate vor si exploda la un moment dat. Si daca anvelopele explodeaza pentru ca ai depasit indicele de viteza, nu esti acoperit de asigurare.

Indicii nominali de sarcina si de viteza sunt criterii extrem de importante atunci cand iti doresti sa cumperi anvelope noi. Iar ce inseamna 88T la anvelope este un indiciu foarte important de care trebuie sa tii mereu cont.