Ce rol are piatra funerara? Cum trebuie sa fie aleasa?

Piatra funerara este un monument ridicat in cinstea unei persoane decedate, care poate avea diverse forme (lespede, stalp, sarcofag sau monument lucrat in relief) si contine, de regula, numele persoanei trecute in nefiinta si diverse mesaje.

Foarte multi oameni se gandesc cu teama la momentul in care o persoana draga trece in nefiinta si la procesul inmormantarii. Acest proces insa, poate sa fie dus cu usurinta la bun sfarsit cu ajutorul unei firme de servicii funerare Bojescu de exemplu. In ceea ce priveste alegerea si montarea pietrei funerare, lucrurile sunt ceva mai complexe. Conform celor de la serviciifunerare.ro exista numeroase variante de astfel de monumente, preturile difera foarte mult iar odata achizitionata, piatra trebuie sa fie ingrijita in asa fel incat sa nu se deterioreze.

Ce trebuie avut in vedere la alegerea monumentului funerar?

1. Trebuie sa se tina cont de materialul folosit. Exista destul de multe materiale din care se fac monumente funerare, incepand cu marmura, continuand cu mozaicul si terminand cu granitul negru. Toate pot avea un aspect foarte placut, insa cele mai populare sunt marmura si granitul.
Marmura este usor de prelucrat, rezista foarte bine la raze solare, ploaie si vant, permite prelucrarea unui numar mare de detalii si este unica.
De cealalta parte, granitul este extrem de solid, putand rezista pana la 500 de ani, face fata tuturor factorilor externi si permite o diversitate mare de culori. Din pacate, este destul de greu de prelucrat.

2. Trebuie sa se tina cont de dimensiuni. Latimea standard a unui loc de veci este de 1.2 metri, insa exista si alte dimensiuni, in functie de numarul de persoane care impart acelasi loc. De asemenea, mesajul de pe monument poate sa modifice dimensiunile. In general, daca se opteaza pentru dimensiuni standard, costurile sunt mai mici. Dimensiunile personalizate pot ridica destul de mult costul.

3. Religia persoanei decedate. Piatra funerara difera destul de mult de la religie la religie. Este bine sa fie consultat un preot inainte de realizarea pietrei, deoarece exista simboluri care sunt acceptate si simboluri care nu sunt acceptate.

4. Design si mesaj. Optiunile de design ale unei pietre funerare pot fi extrem de variate. Uneori, acestea sunt alese chiar de persoana decedata, inainte de a trece in nefiinta. Alteori, alegerea cade pe umerii rudelor. Se poate opta pentru sculpturi, desene sau mesaje in versuri. DE asemenea, pietrele funerare se pot personaliza si accesoriza cu tot felul de placi comemorative, felinare, borduri sau vaze pentru flori.

Procesul de alegere a unui moment funerar nu este niciodata usor, emotia momentului avand un cuvant important de spus. Complexitatea lui poate sa fie de foarte mare ajutor pentru persoanele care plang decedatul, deoarece le poate diversifica gandurile, ceea ce ofera un efect terapeutic.
Atunci cand se alege piatra funerara este bine sa se tina cont si de firma care o face si de usurinta cu care se discuta cu reprezentantul acesteia. Este important sa fie cineva intelegator si deschis catre idei si schimbari.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *