Ce sunt si la ce ajuta suplimentele alimentare?

Ce sunt si la ce ajuta suplimentele alimentareSuplimentele alimentare sunt preparate ce contin vitamine, minerale, extracte de plante, aminoacizi sau alte substante cu efect nutritional sau cu efect pentru unele procese fiziologice, indicate atunci cand aceste substante lipsesc sau nu se gasesc intr-o cantitate suficienta in dieta zilnica sau cand exista cerinte nutritionale specifice.

Suplimentele alimentare nu sunt destinate tratarii sau vindecarii bolilor si nu trebuie sa inlocuiasca o alimentatie echilibrata, ci sa fie o completare a unui stil de viata sanatos.

De regula, suplimentele alimentare se comercializeaza sub forma de capsule, pastile, tablete, pilule, pachete de pulbere sau sticle cu picurator.

Atunci cand cumparam un supliment natural, trebuie in primul rand sa fim atenti daca acesta deserveste nevoia noastra. Orice supliment trebuie sa contina in prospect informatii esentiale despre compozitii, indicatii terapeutice, reactii adverse si modul de administrare.

Suplimentele naturale sunt necesare daca am o dieta sanatoasa si echilibrata?

Este adevarat ca o dieta sanatoasa si echilibrata asigura aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie o persoana. Dar unele persoane au o nevoie crescuta de anumiti micronutrienti in situatii speciale de viata. Acestea includ atletii, persoanele in crestere sau femeile insarcinate, dar si persoanele care nu vor sa manance anumite alimente (cum ar fi vegetarienii) sau nu au voie sa manance din cauza intolerantei. Pentru ei, este foarte dificil de a furniza suficientă hrană numai prin dieta zilnică. Femeile gravide, de exemplu, au nevoie de mai mult acid folic și de acidul gras omega-3 DHA – aceste cantități pot fi greu sau deloc absorbite cu o dietă mixtă. Vegetarienii au dificultăți în a-și satisface nevoile de vitamina B12, iar persoanele cu intoleranță la lactoză iau prea puțin calciu din alimentatie.

  1. Ashwagandha Root Extract ofera extract de radacina Ashwagandha standardizat, o planta care are proprietati calmante pentru persoanele care sufera de stres, anxietate si oboseala cronica. Mai precis, Ashwagandha (Withania somnifera) este o planta cu proprietati tonice si adaptogene. Printre elementele sale vegetale, cele mai studiate sunt whenololidele, care au actiune antimicrobiana, antifungica, puternic antiinflamatorie, precum si actiune hepatoprotectoare impotriva elementelor chimic toxice.
  2. Calcium Magnesium Citrate. Magneziul reprezinta un co-factor in peste 300 de procese enzimatice din organismul uman. Cel putin jumatate din magneziul corpului se afla in oase, in timp ce restul se regaseste in celulele rosii, muschi si alte tesuturi moi. Magneziul este implicat in numeroase functii, cum ar fi contractarea musculara si functionarea nervilor, impreuna cu calciul. Este de asemenea foarte important in ceea ce priveste sanatatea inimii, producerea energiei si functionarea sistemului digestiv.
  3. Chlorella pulbere. Alga Chlorella ajuta la functionarea normala a colonului, la eliminarea metalelor grele din organism, sprijina vitalitatea si intreaga activitate a organismului, ajuta la cresterea florei intestinale benefice, ajuta la calmarea iritatiilor peretelui intestinal.

Toate aceste produse pot fi gasite, la cele mai bune preturi, pe site-ul Nutrieve.ro – alimente bio online.