Cele mai frecvente intrebari despre aparatul de aer conditionat

tipuri aer conditionat VollmaxIn momentul in care achizitionarea unui aparat de aer conditionat nu mai poate fi amanata, sunt foarte multe curiozitati si detalii despre acestea pe care ar fi bine sa le stii inainte de cumparare.Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari despre sistemele de climatizare:

Ce reprezinta BTU la aparatele de aer conditionat ?

BTU este acronimul de la British Thermal Unit si este o unitate de masura folosita in sistemul international pentru puterea termica. Pentru incaperi cu o suprafata cuprinsa intre 24 si 35 mp, puterea optima pe care trebuie sa o aibe aparatul de aer conditionat pentru o eficienta maxima este de 12.000 Btu/h.

Ce inseamna acronimele EER si COP?

Acronimele EER si COP vin de la urmatorii indicatori: raportul energie-eficienta (EER) si coeficientul de performanţă (COP). Raportul de energie-eficienta este de fapt raportul dintre consumul de energie electrica si puterea de racire. Coeficientul de performanta desemneaza raportul dintre consumul de energie electrica si puterea de incalzire pe care aparatul o genereaza.

Ce este o pompa de caldura si cum functioneaza ?

Dupa cum se evidentiaza din denumire, pompa de caldura este dispozitivul prin care aerul rece din afara locuintei este incalzit si pompat in interior. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui compresor care functioneaza pe baza de electricitate.

O pompa de caldura are numeroase avantaje dupa cum urmeaza: tot aerul pe care pompa de caldura il transforma in caldura este pompat din exteriorul locuintei. Lucrul acesta inseamna o modalitate de incalzire sustenabila. Cele mai moderne modele de pompe de caldura sunt extrem de silentioase si nu in ultimul rand sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Ce tip de aparat de aer conditionat este potrivit pentru o locuinta de dimensiuni moderate ?

Aparatele de aer conditionat Mitsubishi sunt de mai multe tipuri in functie de componentele pe care le au, precum si de utilitatea de care este nevoie intr-un anumit spatiu. Spre exemplu aparatele de tip duct si aparatele cu montare in tavan sunt mai putin intanlite in locuinte si mai mult folosite in spatiile mari precum spatiile de birouri. Aparatele de tip duct presupun existenta unor conducte in peretii cladirii, iar aceste conducte sunt legate la o unitate interna. Avand in vedere ca este un sistem de montare mai complex este necesar ca montrarea lui sa fie inclusa in planul de constructie al cladirii.

Pentru o locuinta de dimensiuni moderate cele mai frecvent folosite sisteme de climatizare sunt cele de tip split. Acesta este aparatul de aer conditionat clasic format dintr-o unitate interna si una care se pozitioneaza in afara locuintei.

Cele doua sunt legate printr-un furtun numit si traseu frigorific. In ceea ce priveste puterea aparatului, un aparat cu putere termica intre 9.000 – 12.000 BTU poate fi o alegere perfecta pentru o locuinta cu dimensiuni moderate.