Cele patru elemente ale zodiacului

In astrologia occidentala, cele 12 semne ale zodiacului sunt clasate in patru elemente. Fiecare element inglobeaza deci 3 semne: un cardinal, un fix si un mutabil. Aceste 4 elemente guverneaza cele 12 semne ale zodiacului: Focul pentru Berbec, Leul pentru Sagetator, Pamantul pentru Taur, Fecioara pentru Capricon, Aerul pentru Gemeni, Balanta si Varsator si Apa pentru Rac, Scorpion si Pesti. Asociat semnului astrologic, elementul vine cu o influenta complementara, nuanteaza temperamentul.

Focul induce vitalitate, ofera marile resurse energetice si orienteaza activitatile spre exterior. Focul ne incita sa luptam si sa castigam, sa reusim. Insa Focul provoaca si excese, impulsivitate, poate determina un semn astrologic sa fie mai arogant si mai egocentric.

Pamantul induce realismul, ofera un sens practic si atrage atentia asupra lucrurilor concrete, utile si materiale. Pamantul are nevoie de a acumula (bani, bunuri materiale, proiecte profesionale) pentru a se simti implinit. Insa Pamantul provoaca si rigiditate si ranchiuna. Poate face un semn astrologic incapatanat sau meschin.

Aerul induce nevoia de comunicare, de mobilitate, de schimburi, ne face mai curiosi si mai adaptabili. Aerul incearca sa inteleaga (situatiile, mecanismele, persoanele), confera un comportament rational, logic sau cartezian.

Apa induce multa sensibilitate si receptivitate. Ne face mai emotivi, mai sentimentali si mai intuitivi. Apa este secreta, uneori misterioasa si preocupata de viata interioara. Este dezinteresata cam repede de unele lucruri care nu o intereseaza, de bunurile materiale spre exemplu pentru a se focaliza asupra sentimentelor. Insa Apa provoca sentimente irationale bazate pe emotii, este un element care dramatizeaza si uneori provoaca confuzie. Persoanele care apartin Focului sunt literalmente “inecate” in aceste stari schimbatoare, persoanele care apatin Pamantului nu reusesc sa inteleaga aceste stari de suflet, persoanele care apartin Aerului sunt agasate de aceasta sensibilitate si partenerii de Apa nu aduc niciun fel de spirit practic in relatii.

Acum stii totul despre cele patru elemente ale zodiacului…