Covid-19: lista simptomelor care ar trebui sa te alerteze

Febra, oboseala, tuse…aceste semne evocatoare de coronavirus nu sunt singurele care pot fi asociate acestei boli. Va spunem totul despre diferitele manifestari ale Covid-19.

Inca de la debutul epidemiei, in decembrie 2019, cunostintele despre coronavirus, cu privire la originile acestei boli se acumuleaza pe saptamana ce trece. Apar din ce in ce mai multe simptome, numeroase au fost simptomele ce au fost adaugate progresiv pe lista simptomelor care ar trebui sa ne alerteze. Chiar daca inca nu exista un tratament oficial pentru aceasta afectiune, simptomele au putut fi identificate. Principalele semne ale unei infectii cu coronavirus sunt:
-febra;
– tuse;
-oboseala;
– dificultati respiratorii;
– dureri de gat;
– pierderea gustului si mirosului;
– dureri de gat;
– febra musuculara;
– uneori diaree;

Pierderea gustului si mirosului. La inceputul pandemiei, tulburarile de gust si de miros nu faceau parte din lista simptomelor frecvente. Insa, in aprilie 2020, un studiu realizat de catre 33 de medici ORL si cercetatori din 12 spitale europene asupra unui numar de 417 de persoane a demonstrat faptul ca 86% din pacientii infectati cu Covid-19 nu aveau gust sau miros. Manifestari care apar in general la tineri conform specialistilor.

Parosomie si fantosomie: alte tulburari ale gustului si mirosului asociate infectiei cu Covid-19. La persoanele infectate cu coronavirus, care si-au pierdut mirosul si gustul, aceste simturi par sa revina la normal dupa o perioada. Unele persoane sufera si de parosomie si fantosomie. Parosomia este o afectiune care altereaza mirosul, un parfum placut poate fi perceput drept insuportabil in acest caz. Cat despre fantosomie, aceasta poate fi descrisa drept o halucinatie olfactiva.

Vezi si:  Motive pentru angajarea unei companii de debarasare a molozului

Simptome cutanate. Urticaria, roseata…aceste simptome pot fi in egala masura asociate cu Covid-19. Aceste simptome apar in special la tineri si la adultii tineri, unii putand fi asimptomatici in timp ce altii prezinta semne pulmonare slabe.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *