Covid-19: purtatorii de ochelari sunt mai putin expusi virusului?

In aceasta perioada de epidemie cu Covid-19, protejarea nasului si gurii sunt esentiale. Si daca acest lucru este valabil si in privinta gurii ? un grup de cercetatori chinezi au constatat faptul ca purtatorii de ochelari sunt mai putin expusi virusului si sugereaza faptul ca ochii reprezinta o cale de contaminare mult mai importanta decat pare.

Coronavirus intra in organism prin mucoase, precum nasul, gura si ochii.motiv pentru care este indispensabil sa ne spalam pe maini in mod regulat si sa evitam sa ne atingem fata prea des. Acest lucru explica necesitatea purtarii unei masri in aceasta perioada de pandemie. La fel ca purterea unei masti, ochelarii de vedere ne pot proteja de coronavirus ? acest lucru este sugerat de un nou studiu efectuat de un grup de cercetatori chinezi.

Urmarind pacientii afectati de Covid-19 intr-un spital din Suizhou, China, autorii studiului s-au interesat cu privire la portantialul rolului protector al ochelarilor de vedere in plina pandemie cu coronavirus. Studiul a fost efectuat asupra 276 de persoane internate in spital si au constatat faptul ca doar 16 din acestea, adica 6% erau afectate de miopie si purtau ochelari mai mult de 8 re pe zi.

Au ajuns la urmatoarea concluzie : purtarea ochelarilor de vedere ar putea sa ne protejeze de Covid-19. cercetatorii sugereaza astfel ca si ochii reprezinta o cale de contaminare, mult mai importanta decat s-a crezut initial. Pentru a limita riscurile contaminarii prin ochi, autorii studiului au afirmat ca ar trebui acordata o mai mare atentie masurilor preventive precum spalatul mainilor si evitarea ducerii mainilor la ochi. Studiul a scos la iveala faptul ca proportia pacientilor spitalizati afectati de Covid-19 care purtau ochelari de o perioada mai lunga de timp era inferioara populatiei generale ceea ce sufgereaza ca purtaea zilnica a ochelarilor este asociata cu o sensibilitate mai scauzta infectiei cu coronavirus.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *