Cum activam dark mode pe un iPhone

De cand cu iOS 13, este posibil sa activam dark mode pe un iPhone, fie din motive estetice, fie pentru a evita oboseala oculara. Iata cum poti activa dark mode pe iPhone.

Dark mode incolo, dark mode incoace, toata lumea isi doreste propriul sau dark mode. Pe langa faptul ca vine cu o schimbare estetica care este pe placul unui numar mare de persoane, ofera, in functie de dispozitiv, o modalitate de a economisi energie. Cele mai recente modele de iPhone folosesc un ecran OLED. Cand culoarea neagra este afisata, pixelii sunt stinsi ceea ce permite o reducere lejera consumului de energie. Iata cum poti active dark mode pe un iPhone.

Cea mai simpla modalitate de a active dark mode pe un iPhone este sa mergi la centrul de control iOS. Pentru a deschide acest centru, trebuie sa glisezi cu degetul de jos in sus, spre coltul drept al ecranului. Odata ajuns aici vei apasa pe reglarea luminozitatii si ecranul iti va propune trei icoane. Printre aceste icoane o vei regasi si pe cea pentru dark mode este de ajuns sa dai click pe ea.
Daca vrei sa eviti aceasta etapa si sa activezi dark mode direct de pe ecranul principal, este posibil sa faci acest lucru.
Mergi la Setari dupa care la Centru de Control. Mergi apoi la Personalizare comenzi. Aici da click pe +, aflat langa optiunea Dark Mode. Dupa asta, vei putea activa si dezactiva dark mode direct din centrul de control fara sa fii nevoit sa treci prin fereastra de luminozitate.

Dark mode este perfect adaptat pentru o utilizare de noapte, atunci cand afisajul poate sa ne provoace dureri de ochi. Numerosi sunt cei care activeaza dark mode odata cu lasarea serii si il dezactiveaza pe timp de zi. iOS 13 permite acest lucru automat din Setari. Este de ajuns sa mergi la Luminozitate si afisaj. Prima optiune pe care o vezi este sa alegi modul Light sau Dark Mode si va trebui sa activezi butonul Automat.