Cum alegi o clinica de ortopedie

Cele mai multe operatii ale aparatului locomotor sunt operatii relativ simple, insa durata de recuperare si reusita a operatiei tin de clinica de ortopedie aleasa si de experienta medicului specialist. Ca in cazul oricarui alt tip de interventie, este foarte important ca operatia sa fie efectuata de un doctor ortoped cu multi ani de cariera in spate si care sa faca pacientul sa se simta absolut in siguranta si increzator in rezultate.

Pentru a alege medicul care urmeaza sa se ocupe de operatie, se recomanda in primul rand aflarea parerii mai multor specialisti. Cand este vorba de interventii invazive, este de maxima importanta ca pacientul sa consulte cel putin parerea a doi medici de la clinici diferite inainte de a alege medicul care inspira cea mai multa incredere.

Medicul specialist ales poate fi bun si poate parea usor sa se comunice cu acesta, insa in momentul in care acesta opereaza intr-o clinica sau intr-un spital care nu ofera dotarile si conditiile necesare efectuarii operatiei sau perioadei de recuperare, este de preferat sa se aleaga o clinica de ortopedie moderna, care sa aiba toate dotarile necesare.

Pacientul trebuie sa retina faptul ca clinica de ortopedie aleasa va fi vizitata de nenumarate ori pentru discutii si consultatii inainte de efectuare operatiei, dar si pentru recuperare si consult post operator. Din acest motiv, este foarte important ca spitalul sau clinica sa fie un loc unde pacientul se simte in siguranta si pe maini bune.

La ce trebuie sa se gandeasca pacientul inainte de a lua o decizie

Inainte de interventie, pacientul trebuie sa inteleaga foarte clar problema cu care se confrunta si solutiile medicale disponibile. Pacientul trebuie sa aleaga un doctor ortoped cu care simte ca poate discuta amanuntit si care ii poate explica pe inteles toate detaliile. Odata ce aceste aspecte sunt clarificate, pacientul trebuie sa isi puna urmatoarele intrebari:

Vezi si:  Cum sa faci magie

1. Care este scopul interventiei? Este interventia absolut necesara sau exista si alte metode de calmare a durerii sau imbunatatire a mobilitatii?

2. In cazul ateltilor care au nevoie de operatie, cat dureaza recuperarea dupa operatie fata de recuperarea prin alte metode?

3. Cat din operatie acopera asigurarea medicala? Tipul de asigurare medicala detinut poate fi aplicabil doar in anumite clinici sau spitale.

4. Clinica de ortopedie aleasa pune la dispozitie cele mai moderne optiuni de tratament sau exista si alte variante disponibile in alte spitale sau la alti medici specialisti?

5. Cat de usoara este deplasarea pana la si de la clinica? In cazul in care clinica de ortopedie este in alt oras, o alta intrebare importanta este aceea daca bugetul poate acoperi si posibilele cheltuieli de cazare pentru familia care doreste sa insoteasca pacientul.

6. Este posibil ca durata de spitalizare sa se extinda si in caz ca da, clinica taxeaza fiecare zi in plus sau are un tarif fix deja discutat?

7. Pacientul se simte confortabil in clinica de ortopedie aleasa? Pacientului i s-a oferit ocazia sa viziteze saloanele de recupareare inainte de operatie? Personalul clinicii pare de incredere si profesionist? Un doctor ortoped nu este singurul personal al clinicii cu care pacientul va avea de a face in perioada imediat post operatorie.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *