Cum poti prelungi durata de viata a smartphone-ului tau

Din pacate, smartphone-urile nu au o durata de viata prea lunga. Chiar daca devin pe an ce trece din ce in ce mai performante, nu reusesc totusi sa rivalizeze cu predecesoarele sale in materie de longevitate.

Ecran spart, baterie uzata…problemele sunt destul de frecvente in cazul unui smartphone si ne determina sa il schimbam cam odata la 20 de luni. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista cateva metode simple pentru a prelungi durata de viata a smartphone-ului tau.

Nu expune telefonul la caldura sau la frig. Una din cele mai frecvente probleme cu care se confrunta un smartphone este cea legata de baterie. Atunci cand temperaturile scad sau urca, reactiile chimice ale telefoanelor noastre devin din ce in ce mai lente. Rezultat : bateria produce mai putina energie si telefonul devine mai putin autonom. Vara, alege un loc cu umbra pentru a-l pastra. Iarna, este preferabil sa il tii la caldura, in buzunar sau in geanta.

Opteaza pentru un incarcator adecvat. Pentru a prelungi durata de viata a telefonului, specialistii ne recomanda sa il incarcam cu un dispozitiv adecvat in acest sens. Cel mai bine este sa optezi pentru un incarcator din aceeasi marca. Incarcatoarele false nu doar ca ne afecteaza telefonul dar sunt si periculoase pentru utilizator din cauza izolatiei defectuoase.

Nu il lasa toata noaptea la incarcat. Majoritatea smartphone-urilor de pe paiata poseda o baterie lithium, care este un acumulator electronic. Atunci cand bateria lithium este lasata la incarcat toata noaptea, detecteaza automat o supraincacrare si intrerupe incarcarea. Dar, pe termen lung, acest lucru nu face decat sa iti deterioreze bateria. Pentru a-ti proteja bateria, specialistii ne recomanda sa nu incarcam o baterie mai mult de 99% si sa nu il incarcam daca are mai mult de 1%.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *