Cum putem afisa ecranul unui smartphone Android pe ecranul televizorului

Pentru a folosi tehnologia pusa la dispozitie de Google, televizorul trebuie sa fie dotat cu Google Cast sau sa fie conectat la un computer disponibil. Este si cazul dongle-ului Google Chromecast.
Vei avea in egala masura nevoie de dispozitivul pe baza de Android, un smarphone sau Android pentru a difuza imaginea. De notat este faptul ca browserul Google Chromepentru Windows, Linux si Max poate difuza in egala masura datorita Google Cast.

Pentru a afla mai multe lucruri despre dongle-urile Google Chromecast sau pentru a invata sa configurezi pentru prima data un Ggoole Chromecast poti viziona mai multe tutoriale.
Care sunt pasii de urmat?

Asigura-te intai si intai ca esti conectat la aceeasi retea locala ca si televizorul sau tv boxul compatibil Google Cast. In general, este de ajuns ca dispozitivele sa fie conectate la aceeasi retea Wifi.
Din ce in ce mai multe aplicatii integreaza direct functia Gogle Cast. Este si cazul serviciilor mai populare precum Netflix, Molotov sau ADN sau bineinteles, YouTube. Pe Google vei gasi o lista completa a acestora.

De pe o aplicatie compatibila declansarea este deosebit de simpla. Este de ajuns sa reperezi logo-ul Google Cast. Odata optiunea selectata, aparatul va afisa lista aparatelor compatibile Google Cast. Selecteaza televizorul pentru a incepe difuzarea. Din acest moment poti continua sa folosesti aparatul fara ca acesta sa influenteze difuzarea. Deschide deci aplicatia compatibila, alege logoul Google Cast si alege televizorul sau tv boxul din lista.

Foloseste functia Screen Mirroring

Google Cast permite in egala masura difuzarea in integralitate a ecranului telefonului inteligent pe un televizor. Este un lucru practic pentru prezentari, jocuri sau pentru a trece de la o aplicatie la alta fara sa pierzi difuzarea. Aceasta optiune se activeaza simplu din bara de notificari a smartphone-ului sau tabletei. La Samsung poarta numele de Smart View in timp ce la Xiaomi trebuie sa o cauti in Setari – retea – Mai multe – afisare fara fir.