Cum putem face capturi de ecran pe un Windows 10?

Te intrebi si tu cum poti face capturi de ecran pe un Windows 10? Va propunem in cele ce urmeaza un tutorial rapid cu mai multe metode pentru a realiza aceasta operatiune.

De anul trecut, Windows 10 este echipat cu o unealta de captura a ecranului intuitiva. In afara de aceasta functionalitate noua exista o serie de alte metode pentru a captura ceea ce se afiseaza pe ecranul tau pe ultimul sistem de operare de la Microsoft.

Fa o captura de ecran cu ajutorul tastaturii
Pe Windows 10 este usor sa folosesti rapid unealta Captura de ecran prin intermediul unei scurtaturi oferite de tastatura.
– Apasa simultan pe Win+Maj+S;
– Selecteaza zona de capturat cu ajutorul cursorului;
– Da click rapid pe fereastra de pop-up, dreapta jos pentru a retusa si pentru a inregistra imaginea;

Fa o captura de ecran cu ajutorul aplicatiei Decupaj si Schita
Noua unealta de la Microsoft ramane cea mai buna metoda de a realiza capturi de ecran pe Windows 10. Iata cum o poti folosi in mod eficient:
– Mergi in meniul Start-Programe-Decupaj si Schita;
– Da click din nou in stanga sus si selecteaza zona de capturat;
– Apasa pe icoana Discheta pentru a inregistra captura;

Fa o captura de ecran cu ajutorul tastei PrtScr
Tasta pentru captura ecran poate fi denumita pe unele PC-uri sau laptopuri sub forma de PrtScr, PrntScrn sau Print Scr sau un nume similar. In orice caz, pe majoritatea din tastaturi, acest buton se regaseste intre tastele F12 si Scroll Lock. Insa trebuie sa stii ca nu vei primi niciun fel de confirmare cu privire la realizarea capturii de ecran.

– Apasa tasta Print Screen de pe tastatura. Se va capta astfel imaginea intregului ecran, care se va copia in clipboard;
– Apoi copiaza captura de ecran intr-un program in care se poate vizualiza. Cel mai folosit este Paint;
– Da click pe aplicatia Paint pentru a o deschide;