Cum sa elimini un cont de WhatsApp?

Fie vrei sa te deconectezi putin de toate grupurile care au aparut ca ciupercile dupa ploaie, fie vrei sa menajezi bateria telefonului, motivele eliminarii unui cont de WhatsApp pot fi numeroase. In cele ce urmeaza vom vedea impreuna cum se poate elimina un cont de WhatsApp.

WhatsApp este unul din cele mai populare servicii de mesagerie instant din lume, cu numai putin de 1,5 miliarde de utilizatori. In ciuda numeroaselor ajustari si ameliorari precum Dark Mode, WhatsApp ramane in egala masura una din cele mai vulnerabile aplicatii.

Eliminarea contului de WhatsApp in trei etape

Spre deosebire de Spotify, este posibil sa iti inchizi contul de WhatsApp cu usurinta din aplicatie:

-deschide aplicatia WhatsApp pe mobile si acceseaza Setari, dreapta sus;
-alege Cont-Stergere cont;
– urmeaza mai apoi indicatiile aparute pe ecran pentru a valida eliminarea contului;

Atentie, aceasta operatiune este ireversibila. Odata stergerea contului confirmata, nu vei mai putea sa iti recuperezi istoricul conversatiilor. Daca ai informatii esentiale/personale/confidentiale atunci te sfatuim sa efectuezi o salvare a fisierelor inainte de a-ti sterge contul.

Cum salvezi mesajele din WhatsApp

Pentru a-ti salva mesajele trebuie sa accesezi Setari- Conversatii – Backup Conversatii. De remarcat este faptul ca iti poti si exporta conversatiile. Este de ajuns sa deschizi conversatia pe care vrei sa o salvezi si sa apesi pe cele trei puncte – Mai Mult – Exportarea conversatiei. Inregistrarea se va face cu sau fara fisiere media, tu vei alege cum se va proceda.

O alta precizare, nu mai poti sa iti recuperezi contul, daca intr-o buna zi decizi sa revii pe WhatsApp. Un alt detaliu important de precizat – WhatsApp se angajeaza ca informatiile tale personale, partajate cu alte servicii apartinand Facebook sa fie in egala masura eliminate, odata cu stergerea contului de WhatsApp. In general, sunt sterse de pe server in maxim 90 de zile.