Cum sa ne ingrijim de nevoile emotionale ale batranilor nostri

Pe masura ce oamenii imbatransesc, nevoile lor emotionale se pot schimba. Multi seniori se confrunta cu pierderea unor persoane apropiate, al sotului sau al unui membru din familie, cat si cu anumite probleme de sanatate. Este posibil ca acestia sa nu aiba acelasi sprijin ca in tinerete, de aceea avand sprijinul unui membru al familiei sau al unei persoane apropiate poate face o diferenta enorma in viata unui batran. Primul lucru care trebuie realizat este sa demarati o discutie cu persoana in varsta din familia dvs pentru identificarea nevoilor acestuia. Ascultati preocuparile si dorintele. Nu presupuneti si incercati sa incurajati persoana respectiva sa isi lase frau liber la sentimente. Incercati sa fiti un bun ascultator, sa puneti intrebari si sa nu judecati.

Cel mai adesea batranii se tem de faptul ca nu vor putea primi ingrijirea necesara atunci cand ei nu o mai pot realiza. Conditiile medicale duc de multe ori la pirderea independentei. De asemenea, multi oameni in varsta dezvolta diferite depresii iar factorii precum decesul anumitor persoane grave, medicamentatia sau bolile contribuie la depresie. Incercati sa aflati daca acesta se simte deprimat si cautati semne pentru a depista o anumita depresie prin o analiza atenta privind scaderea in greutate, tipul de socializare, oboseala sau schimbari de dispozitie.

Puteti sa incurajati efectuarea de activitati noi. Orice tip de activitate este benefica atat fizic cat si mental pentru orice persoana. Unele azile de batrani sau institutii, precum centre de seniori ofera difierite activitati de grup si o ingrijire speciala pentru atingerea de obiective pozitive din viata batranilor nostri. Invatarea unor lucruri noi poate de asemenea sa ajute mintea sa ramana agera si sa imbunatateasca starea de spirit. Luati in considerare si cum puteti sa scadeti gradul de singuratate al batranului prin diferite activitati sau prin acompanierea acestura in diferite obiective. Tot ce trebuie sa faceti este sa intelegeti si aduceti scopuri vietii unui batran.

Vezi si:  Cum publicam poze pe Instagram de pe PC

De retinut este faptul ca trebuie sa recunoasteti si sa aplicati nevoia unui ajutor de specialitate dca este cazul. Unele probleme de natura psihica trebuiesc evaluate de catre un specialist in domeniu. De exemplu, daca semnele de depresie persista mai mult de doua saptamani si intervin in activitatile zilnice, poate fi nevoie de ajutor profesional.Retineti ca unele probleme emotionale la varstnici pot fi cauzate de efectele secundare ale medicatiei si ale anumitor afectiuni medicale. Un doctor specialist poate ajuta sa se determine daca problemele medicale contribuie la probleme emotionale.

Category:

Related Posts