Cum sa transformi un fisier doc intr-un PDF

Documentele PDF sunt foarte populare, avand o serie de avantaje. Principalul este acela ca un document salvat in format PDF isi pastreaza forma pe orice calculator l-ai deschide, spre deosebire de fisierele .doc din Word, a caror aranjare in pagina poate fi afectata de setarile Word dintr-un PC sau altul.

Astfel, daca aveti, de exemplu, de trimis cuiva un text important in format electronic, este recomandabil sa convertiti fisierul Word in care l-ati redactat intr-un PDF, pentru a pastra layout-ul.

Iata cateva metode de convertire a unui .doc intr-un PDF:

1. Pachetul de office OpenOffice.org , pe lângă faptul că e gratuit, permite salvarea oricărui document direct în format PDF.

2.  PDFCreator  este un program simplu, care se instaleaza ca driver de printer. Permite crearea de documente PDF din orice programă care poate scoate la imprimantă. Mai mult, ea permite encriptarea documentului pentru a nu fi deschis sau printat, etc. Încă un plus este faptul că-i gratuit, chiar pentru utilizare în scopuri comerciale.

3. Pentru documente mai complicate, cum ar fi pliante, fluturaşi, ziare sau reviste, recomant programul Scribus . Acest program permite crearea de documente cu un grad sporit de libertate. Este folosit şi în publicistică şi permite de asemenea salvarea oricărei lucrări în format PDF. Am uitat să menţionez – Scribus este şi el gratuit !

Category:

Related Posts