De ce ne plac atât de mult parfumurile

image001Probabil că nu există persoană care să nu aibă cel puțin un parfum de care să se bucure zilnic, dacă nu o întreagă colecție. Piața din jurul parfumurilor s-a extins extraordinar de mult, din dorința de a răspunde cerințelor în creștere și diverselor bugete. Așadar, pe lângă parfumurile de lux au apărut parfumuri aftermarket, parfumuri replică, dar și parfumuri originale ieftine, create de branduri cunoscute dar care sunt disponibile la prețuri mai mici. Astfel, este ușor de observat că toată lumea apreciază parfumurile destul de mult. Dar, de ce ne plac parfumurile întratât, încât să vrem să avem mai multe și să nu treacă o zi fără să le simțim aroma?

  • Îți schimbă starea de spirit

Trebuie doar să ne gândim la aromaterapie pentru a înțelege ce putere au anumite arome asupra minții noastre și a stării de spirit. Așadar, mai mult ca sigur că știi despre ce vorbim dacă ai un parfum preferat, acel parfum care te face să te simți incredibil, în stare să cucerești lumea indiferent de ce se întâmplă. Și trebuie doar să aplici câteva pufuri ca să-i simți puterea transformațională. Din acest motiv mulți din noi nu ies din casă dacă nu poartă acel parfum, sau parfumul care le traduce starea cel mai bine. Partea bună este că poți găsi parfumuri replică mai ieftine, ce au același miros ca și parfumurile original, dar la un preț mult mai accesibil.

  • Se mulează perfect personalității tale

Știai că regii persani avea propriile lor parfumuri, create special pentru ei? Nimeni altcineva nu avea acel parfum, iar asta îi făcea recunoscuți oriunde mergeau. Deci, un parfum bine ales poate ajunge să fie identitatea ta la nivel olfactiv. Da, este adevărat că în zilele noastre este mai greu să ai un parfum personalizat, doar pentru tine, dar poți surprinde personalitatea ta într-un anumit parfum dacă faci alegerea corectă. Mai mult ca sigur că există un parfum a cărui note te pot îmbraca cel mai bine, pentru că reflectă stilul și personalitatea ta.

  • Evocă sentimente și amintiri

Ai trecut vreodată pe lângă cineva care mirosea incredibil, iar acel miros ți-a trezit o serie de amintiri? Asta se întâmplă deoarece parfumurile sunt mai mult decât mirosuri. Ele au puterea de a trezi amintiri de iubire, fericire, putere, senzualitate, și pace. Unul din cele mai cunoscute sentimente este dorința. Știi foarte bine lait-motivul multor reclame la parfum. O femeie frumoasă poartă parfumul, iar bărbatul care trece pe lângă ea și simte aroma o dorește imediat. Poate că ți s-a întâmplat și ție să dai peste o femeie sau bărbat într-una din ieșirile tale, care purta un parfum incredibil și care a reușit, în acest fel, să te facă să te simți într-un mod aparte.

De asemenea, parfumurile pot trezi amintiri, prin intermediul aromelor pe care le poartă. Poate anumite parfumuri te fac să îți aduci aminte de mama ta, de anumite experiențe din viață, sau momente de neuitat. Totul poate fi ușor readus la viață în prezent cu ajutorul parfumurilor.

  • Te ajută să miroși plăcut și atractiv

Deși facem duș și ne îmbăiem pentru a mirosi curat și proaspăt, acele mirosuri nu durează atât de mult. Parfumurile, pe de altă parte, ne pot ajuta să mirosim plăcut o vreme mai îndelungată, ceea ce le face atât de dezirabile în rutina de îngrijire zilnică. Nu putem să luăm dușul cu noi, dar putem să ne punem în geantă sticla de parfum preferat, de fiecare dată când simțim nevoia să ne împrospătăm puțin. De asemenea, parfumurile ne dau încredere și ne fac să fim mai dezirabili în ochii oamenilor din jur. De aceea este ușor să faci o impresie plăcută atunci când porți un parfum frumos, acompaniat de o ținută pe măsură.