De ce sa citesti horoscopul?

Astrologia poate ajuta oamenii sa aleaga cel mai bun drum in viata. Ne permite sa identificam obstacolele in viata si sa le interpretam mai bine, mai usor, pentru a evolua din punct de vedere spiritual. Astrologia participa la fericirea unui individ si imbunateste contactele cu ceilalti.

Astrologia, un raport intre Cer si Pamant

Astrologia studiaza raporturile dintre miscarile cerului si evenimentele terestre. Influenta miscarilor planetelor este verificabila, putem face acest lucru doar observand influentele fizice ale Lunii sau ale Soarelui pe Pamant. Daca miscarea astrelor ne influenteaza planeta, influenteaza in egala masura fiinta umana.

Astrologia este concentrata asupra unui zodiac, a 12 semne astrologice, a doua luminare (soare si luna) si a planteleor. De mentionat este faptul ca exista o relatie intre simbolica astrologica si simbolica mitologica. Drept urmare, face parte din patrimoniul si inconstientul nostru. Nu ii putem nega existenta.

Interesul astrologiei consta in faptul ca ramane neutra, nu judeca. Rolul sau este acela de a observa raporturile constante dintre lucrurile vizibile din natura. O stiinta fondata pe observatie.

Observarea incepe cu viziunea ciclurilor repetitive: zi si nopate. Nu exista una fara alta. Apoi, astrologul stabileste corespondente, noaptea domneste linistea, natura se odihneste in timp ce ziua totul prinde viata din nou. Putem intelege cu usurinta ca astrologia nu devine interesanta decat atunci cand este aplicata vietii de zi cu zi. De unde si interesul de a citi horoscopul zilnic sau de a cere in mod regulat un horoscop personalizat. Influenta planetelor este permanenta si, daca vrem sa obtinem sfaturi de actualitate nu trebuie sa ezitam sa practicam zilnic astrologia. Sau, cel putin, sa cerem sfatul unui astrolog profesionist pentru a ne indruma si pentru a ne face sa intelegem unele semne astrologice.

Citirea horoscopului poate fi o sursa de motivatie. Cand citim ceva pozitiv despre zodia noastra ne face mare placere. Stiinta exacta sau nu, individului ii place sa stie, sa afle…de ce sa ne privam atunci de placerea de a citi horoscopul?