Detalii surprizătoare despre șeminee

image001Cauți cea mai bună metodă de încălzire pentru casa ta, iar din această cauză ai început să te uiți și la șeminee pe lemne? Dacă ai un coș de fum sau urmează să îți construiești o casă, șemineele pe lemne merită luate în considerare. Căldura pe care acestea o generează și ambianța pe care o pot creea poate fi cu greu generată de alte tipuri de încălzire. Dar, există mai multe anvantaje oferite de aceste șeminee, pe lângă căldură și o astmosferă primitoare în sezonul rece. Iată câteva detalii surprinzătoare despre șemineele pe lemne, aspecte nu foarte bine știute de multă lume.

  • Poți conserva energia, să duci un stil de viață prietenos cu mediul și să reduci costurile generate de căldura volatilă

Folosești fiecare cameră a casei zi de zi? Dacă răspunsul este nu, atunci poți economisi mulți bani pe energie dacă alegi să încălzești acele zone ale casei pe care le folosești în fiecare zi. Poți face asta cu ajutorul unui șemineu pe lemne. Pur și simplu închide termostatul, pentru a nu produce căldură în fiecare cameră, și fă foc în șemineu pentru a încălzi zona în care stai. Un astfel de obicei îți poate reduce factura la încălzire cu 20 până la 40%.

Lemnul și peleții sunt surse excelente de căldură. Trebuie doar să le folosești în șeminee eficiente, ceea ce va face procesul de încălzire mult mai ușor decât a fost pentru bunicii noștri. Cu șemineele moderne pe care le poți găsi în ziua de azi, încălzirea domiciliului cu șeminee pe lemne este foarte convenabilă și facilă.

  • Un șemineu ineficient poate fi transformat cu ușurință într-un producător de căldură puternic și frumos

Dacă locuința ta are un șemineu vechi sau unul care nu dă randament așa cum ar trebui, se pot face modificări în acest sens astfel încât să te poți bucura de căldura pe care ți-o dorești în locuința ta. De exemple, șemineele vechi construite din cărămidă pot fi înlocuite cu șeminee ce prezintă focare eficiente și sigure, ce sunt mult mai capabile de a genera o cantitate mare de căldură. O echipă de profesioniști experimentați poate termina lucrările de modernizare a șemineului în doar câteva ore, așa că deranjul va fi minim. Trebuie doar să le soliciți opinia, astfel încât să alegi focarul și șemineul ideal pentru încălzirea casei tale.

  • Design-ul șemineelor moderne împinge limitele tradiționale

Dacă îți dorești un șemineu pe lemne, nu pe gaz, trebuie să știi că sunt zeci de modele din care poți alege, în funcție de design-ul interior al casei tale. Chiar dacă îți place un design mai contemporan sau vrei opțiuni noi, altceva decât vezi în alte locuințe, stilul modern al șemineelor de astăzi oferă simplicitate, funcționalitate, și estetică. Inspirate de design-uri europene, multe șeminee moderne au forme lineare, oferind o vedere panoramică a flăcărilor din focar, ce dansează la unison cu sticla colorată, metalul lucios și alte materiale inovative, precum onixul negru. Poziționarea șemineelor este de asemenea redefinită, deoarece șemineele moderne sunt deseori poziționate la nivelul ochiului, evocând o adevărată piesă de artă fină.

  • Poți adăuga un șemineu casei tale și fără a construi un horn

Dacă îți dorești un șemineu și nu ai posibilitatea să construiești un horn sau nu dorești să faci asta, poți opta pentru un șemineu pe gaz. O singură conductă ce duce în afara locuinței va ventila șemineul, trăgând aerul de care are nevoie pentru ardere și eliminând produsele secundare de combustie.