Facebook va plati utilizatorii sa paraseasca reteaua sociala

Facebook va plati utilizatori sa paraseasca reteaua sociala. In cadrul unui studiu co-realizat cu o serie de universitati, Facebook isi doreste sa masoare impactul pe care il are asupra vietii democratice americane. Motiv pentru care, reteaua sociala se pregateste sa remunereze utilizatori pentru a renunta la Facebook in timpul alegerilor americane.

Alegerile americane sosesc cu pasi repezi. Pentru Facebook, acest eveniment democratic scoate la suprafata amintiri dureroase, deoarece, in 2016, sistemul sau a fost deturnat in scopuri politice. Manipulari care au ajutat ca Donald Trump sa fie ales presedinte. Pentru a nu repeta aceleasi greseli ca in 2016, Facebook a multiplicat masurile pentru a lupta impotriva dezinformarii, impotriva fake news sau deepfake, aceste faimoase montaje video. Facebook a creat o noua optiune pentru a ascunde mesajele politice. Compania a integrat in egala masura Wikipedia pentru a lupta impotriva fake news. Vineri, 4 septembrie, am aflat ca Facebook urmeaza sa lanseze o experienta inedita in colaboarre cu mai multe universitati. Se doreste mobilizarea a 200 000- 400 000 de participanti.

Perioada de inchidere a contului de Facebook este cuprinsa intre o saptamana si sase saptamani. Facebook a inceput sa se intereseze cam pentru ce suma ar fi unii utilizatori dispusi sa renunte la reteaua lor sociala favorita in timpul campaniei electorale. Propunerile oscileaza intre 10, 15 sau 20 de dolari pe saptamana de inactivitate. Utilizatorii vor alege perioada care este de maxim sase saptamani.

Aceasta practica este destul de clasica pentru acest tip de cercetare universitara conform purtatorului de cuvant Facebook. Aceasta a mai adaugat ca, oricine ar alege sa participe la acest studiu – fie ca este vorba sa raspunda la sondaje, fie sa dezactiveze timp de cateva saptamani contul de Facebook – va fi remunerat.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *