Girl in the Picture: un true crime sordid și pasional

Netflix a postat recent filmul Girl in the Picture, un documentar inspirat dintr-o crima reala. Un caz sordid si misterios deopotriva in care rasturnarile de situatie se inlantuie pe masura ce ancheta inainteaza.

Oklahoma, anul 1990. Totul incepe cu ceea ce pare un accident urmat de o fuga de la locul accidentului. Corpul neinsufletit al unei tinere in varsta de 20 de ani este gasit la fata locului. Transportata de urgenta la spital, victima, identificata drept Tonya Hughes, moare la scurt timp. Dupa parerea personalului medical, ranile de pe corpul femeii nu seamana cu cele regasite in mod normal in urma unui accident. Sotul sau, Clarence, mult mai in varsta decat ea, devine suspectul principal si fiul lor Michael, in varsta de doi ani, este in plasament temporar la o familie. Atunci cand mama victimei este chemata pentru a fi informata despre decesul fiicei, aceasta sustine ca fiica sa a murit la o varsta frageda, in urma cu cativa ani…

Patru ani mai tarziu, un test de paternitate demonstreaza faptul ca Clarence nu este tatal biologic al lui Michael. Insa, acesta, care a incercat in repetate randuri sa obtina custodia fiului sau, il rapeste de la scoala si dispar fara urma.

Joe Fitzpatrick, agent FBI, revine asupra acestui caz. Clarence este un fost condamnat, acuzat de violenta sexuala, care a disparut din radarul politiei vreme de 20 de ani, folosindu-se de mai multe identitati false. Insa Tonya Hughes ramane o enigma. Colegii sai de liceu o recunosc drept Sharon Marshall, o eleva stralucita si supradotata. Ce s-a intamplat cu aceasta tanara care, admisa la o Universitate din Georgia pentru a deveni inginer aerospatial, ajunge, trei ani mai tarziu, striperita, inainte de a muri in mod tragic?

Nu vom mai spune prea multe despre acest documentar. Cert este urmatorul lucru: este sordid si pasional deopotriva.

Sursa: http://www.cinereflex.com/girl-in-the-picture-crime-en-abime-true-crime-sordide-saisissant-passionnant/