Google vrea sa integreze inteligenta artificiala responsabila in motorul sau de cautare

Noul Google, impregnat de inteligenta artificiala (AI), isi propune sa puna accentul pe veridicitatea informatiilor, in special atunci cand creeaza imagini.

O stiam inca din primavara: functiile de inteligenta artificiala vor fi integrate in curand in motorul de cautare Google. Acum, gigantul californian ofera mai multe detalii. Un anunt a fost facut pe blogul lui Hema Budaraju, unul dintre directorii de top ai companiei. Acesta merge in directia unei inteligente artificiale mai responsabile si mai veridice. El isi prefateaza declaratia spunand: „Pe masura ce continuam sa experimentam integrarea capabilitatilor de inteligenta artificiala generativa in cautare, testam noi modalitati de a obtine mai mult din cercetarile tale – cum ar fi crearea unei imagini care poate da viata unei idei sau obtinerea de ajutor la redactarea unui proiect atunci cand ai nevoie de un punct de plecare.”

Imaginile generate de AI vor fi identificate ca atare

Imagen, o inteligenta artificiala care genereaza atat imagini, cat si videoclipuri, va fi integrata in curand in motorul de cautare o data pentru totdeauna – este deja disponibila, desi in mod limitat, in regim de testare. Pentru Google, timpul este esential: de luni de zile, Bing de la Microsoft ne ofera acces la ChatGPT (text) si Dall-e (imagini) de la OpenAI. In timp ce gigantul de cautare poate parea ca a ramas in urma, acesta subliniaza necesitatea de a actiona in mod responsabil si este de inteles ca societatea californiana ar trebui sa incerce sa isi imbunatateasca imaginea mediocra pe care o are de mult timp in acest domeniu. Si astfel, fiecare imagine creata de inteligenta artificiala din motorul de cautare al Google va avea un filigran care sa indice o astfel de origine.

Vezi si:  Lenovo, pe locul 1 la vanzarea de laptopuri

Credibilitatea unei imagini

In alta ordine de idei, Google va introduce un serviciu „Despre aceasta imagine” pentru a ajuta la evaluarea credibilitatii unei imagini si la identificarea potentialelor falsuri.

Noul Google este un protector al veridicitatii informatiilor. Numeroasele atentionari din partea Comisiei Europene au contribuit, fara indoiala, la aceasta noua abordare, care, la prima vedere, este laudabila.

 

Sursa: https://www.futura-sciences.com/tech/actualites/intelligence-artificielle-google-veut-integrer-intelligence-artificielle-responsable-son-moteur-recherche-108471/

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *