Harta Europei – ajutor in planificarea traseului de calatorie

Calatoria cu masina in afara granitelor tarii este una incitanta mai ales pentru cel care urmeaza sa conduca. Daca o vacanta pe alte continente este foarte greu de realizat si foarte costisitoare ca sa se poata face cu masina personala, o calatorie in Europa la volanul propriei masini aduce mai multa satisfactie si creaza mai multe amintiri de nepretuit decat isi poate inchipui orice persoana care nu a incercat acest lucru. Cu o suma de bani nu foarte mare, cu o harta a Europei in torpedoul masinii si impreuna cu familia sau prietenii se poate porni intr-o calatorie care va ramane vie in memorie pentru totdeauna. Aventura ce se traieste intr-o astfel de calatorie va aduce bucurie si satisfactie garantat tuturor celor care se incumeta sa plece in ea.

Cum sa planifici o astfel de calatorie n Europa cu ajutorul hartii tiparite

O calatorie prin Europa la volanul masinii este bine sa se faca cel putin in prezenta a inca unei persoane, iar o calatorie in patru va fi mult mai reusita, mai ales daca este pentru prima data cand se iese din tara cu masina. Drumurile lungi si uneori obositoare pentru sofer sunt mai placute atunci cand exista mai multe persoane care sa anime conversatiile, iar in acest fel plictiseala din timpul deplasarilor de la un punct la altul nu are cum sa se instaleze.

Odata stabilita data plecarii, este important sa se planifice si detaliile practice ale calatoriei, iar pentru acest lucru trebuie sa se aiba in vedere:

1. Stabilirea unui numar de kilometri care vor fi parcursi zilnic – este indicat sa se stabileasca, in functie de tara care se tranziteaza, un numar de kilometri care sa ofere un drum zilnic de maxim 5-6 ore. In caz contrar oboseala acumulata va reduce din placerea calatoriei.

2. Stabilirea localitatilor in care se va opri in fiecare zi – in functie de traseul ce va fi parcurs, cei ce urmeaza sa se aventureze intr-o astfel de calatorie isi pot stabili foarte usor cu o harta Europa online sau tiparita care sunt localitatile in care se vor opri zilnic. Odata stabilite, este bine sa se insemneze pe harta, pentru ca traseul sa fie mai usor de parcurs in timpul calatoriei. De asemenea, trasarea traseului cu un creion direct pe harta este indicata.

3. Alegerea oreselor mari de pe traseu care sa fie vizitate – pe langa localitatile in care se vor face opririle zilnice este bine sa se ia in calcul si marile orase ce cu siguranta trebuie vizitate intr-o astfel de calatorie. Orase ca Viena, Berlin, Amsterdam, Paris sau Barcelona nu trebuie ratate daca se afla pe traseul ce urmeaza a fi parcurs. Notarea acestora pe harta se poate face cu o culoare care sa atraga atentia.

4. Calcularea distantelor – hartile sunt facute la o anumita scara, iar in functie de aceasta se pot calcula foarte usor distantele dintre anumite puncte. Este indicat ca dupa ce s-a stabilit traseul sa se calculeze distanta totala care va fi parcursa in calatorie. In acest fel se poate estima costul total al transportului la care este bine sa se adauge ceva in plus pentru orice eventualitate.

Pentru a avea parte de o calatorie relaxanta, care sa reincarce bateriile si sa ramana o amintire placuta, nu este nevoie decat de o harta a Europei, de o persoana care sa stie sa o citeasca si care sa dea indicatii exacte soferului (asta pentru a nu fi nevoit sa faca opriri dese) si de mult spirit de aventura.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *