Imbunătățirea casei: tipuri de izolații pentru locuințe și unde să le instalați
Când se gândesc la renovarea casei, proprietarii de locuinte isi pot imagina schimbarea culorilor pereților, extinderea dimensiunilor camerelor sau modernizarea electronicelor, a electrocasnicelor și a corpurilor de iluminat. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care oamenii fac inventarierea componentelor mai puțin “farmecatoare” ale casei, cum ar fi structura, instalațiile sanitare, încălzirea, răcirea și izolarea, acele îmbunătățiri de care aminteam la inceput ar putea sa fie doar … degeaba.
Un proiect de izolare a casei cu siguranță nu oferă factorul WOW a unei remodelări a bucătăriei, de exemplu, dar izolația are o funcție vitală în casă – ea ajută oamenii să se simtă confortabil și să reducă consumul de energie. Izolația este plasată în mod obișnuit în zone în se transfera aer sau se pierde energie termica, cum ar fi între cavitățile din interiorul pereților și în pod. Aceasta servește la încetinirea și reducerea transferului de căldură.
Departamentul de energie al SUA spune că între 50% și 70% din energia utilizată în case este pentru încălzire și răcire. Prin îmbunătățirea izolației locuințelor, proprietarii își pot face casele mai confortabile, consecvente și eficiente. De fapt, programul ENERGY STAR coordonat de Agenția americana pentru protecția mediului spune că proprietarii de case vor economisi în medie 15% din costurile de încălzire și răcire prin adăugarea unei izolații adecvate.
Ce putem face insa noi, ca proprietari de locuinte, fara a avea cunostiinte temeinice in domeniul constructiilor? Sa ne bazam complet pe sfaturile “mesterilor” cu care am mai lucrat? Sa dam fuga la primul magazin de bricolaj si sa cautam acolo consultanta initiala? Pentru lucrari mari, care sa acopere intregul pod sau intreaga mansarda, este bine sa apelam la profesionisti. Ne putem aduce la zi izolatia, descoperind si investind in cea mai eficienta solutie, pentru situatia noastra particulara.
Recomandarea noastra?
Vata bazaltica, vata minerala, spuma poliuretanica sau celuloza? Testele facute de Izolatii Naturale (distribuitor de izolatie din celuloza) pe canalul lor de YouTube arata ca invingatorul in aceasta “competitie” este celuloza: Iata rezultatele comparatiilor facute, pe scurt:
Cu 20 de cm de izolatie, diferentele sunt clare. Sa pornim de la datele stiute, simuland o zi de vara: afara sunt 30 de grade, iar pe acoperis inregistreaza peste 70 de grade Celsius (in functie de material si culoare).
Transferul termic care se face prin izolatie ne da o anumite temperatura in incaperea (ori incaperile) de la mansarda/ ori in podul casei.
- Vata bazaltica da o temperatura de circa 29 de grade Celsius, in mansarda.
- Vata minerala ofera o temperatura de circa 31 de grade.
- Celuloza atinge cea mai buna valoare – NUMAI 25 de grade.
Cand vine vorba de rezistenta la foc, izolatie fonica si substantele prietenoase cu oamenii si mediul, celuloza iese din nou invingatoare!
Beneficiile celulozei, in izolatii:
- Aplicare eficienta
Celuloza Steico de la IzolatiiNaturale.ro este suflata sau pulverizata; toate golurile sunt umplute, nu raman scurgeri de aer, stratul de izolare este compact si nu raman punti termice.
- ZERO tasare
Daca la vata minerala ori bazaltica apare inevitabil tasarea (dupa 2-3 ani), la celuloza acest risc este complet inexistent. Garantat!
- Pierderile sunt minime
La montaj nu se pierde nimic. Pe cand la vata, ele pot trece de 10%.
- Manopera minima
In doar cateva ore lucrarea este finalizata! Fara mizerie, fara resturi, fara emisii periculoase in timpul montajului ori dupa.
Uita de canicula din timpul verii, de gerul iernii, de galagia de la mansarda, de facturile mari la intretinere si pune confortul pe primul loc, printr-o izolatie ecologica, naturala, curata si incredibil de eficienta – cere acum o oferta personalizata pentru izolare cu celuloza Steico la www.izolatiinaturale.ro! Incepe renovarea casei tale intr-un mod istet!