In cautare de locuri de munca

Pentru fiecare persoana un loc de munca stabil inseamna implicit un anumit mod de viata, satisfacerea unor nevoi sau dorinte si evident, in final, un trai decent avand la dispozitie tot ce este necesar acestuia. De aceea, poate ca in momentul in care accidental acest loc de munca se pierde, va trebui sa se treaca printr-o perioada dificila pana la gasirea unui nou job, care sa dea echilibru si stabilitate in viata fiecaruia.

Situatia actuala din Romania este una sensibila deoarece reducerile de personal din sistemul bugetar si-au facut simtita influenta pentru cei care isi cauta un loc de munca. Cautarea unui alt serviciu este o perioada stresanta, indiferent de locatie, fie ca este vorba despre Bucuresti sau daca se cauta locuri de munca Cluj Napoca sau in alte orase mai mici, unde situatia este si mai dificila. Chiar daca, la nivel general, siuatia este oarecum mai relaxata decat anul trecut, nici acum nu este usor sa gasesti ce cauti, numarul celor care aplica pentru un job fiind cosiderabil.

Respectarea unor criterii in aplicarea pentru un loc de munca disponibil, ar putea sa ajute si viitorul angajat si pe angajator in aceeasi masura, sa elimine mult din stresul momentului si de aceea, inainte de a aplica la un job, trebuie evaluata oferta angajatorului din toate punctele de vedere:

daca se alfa intr-o locatie convenabila ca distanta fata de locuinta;
daca se indeplinesc conditiile angajatorului de pregatire profesionala si experienta, dar si de studii;
daca descrierea jobului este ceea ce ar putea fi facut usor si mai ales cu satisfactie.

Chiar si atunci cand sansa surade unuia sau altuia dintre aplicanti, vor urma si alti pasi dificili de trecut, cum ar fi salariul oferit sau perioada de proba care poate aduce cu sine multe surprize. Desi poate parea incredibil, si angajatorii, la randul lor, trec prin acelasi stres pentru ca nu este nici timpul, nici personalul disponibil pentru a citi atat de multe CV-uri, oricat de mare ar fi o companie. Mai ramane si intrebarea pentru companiile angajatoare daca alegerea a fost buna, daca persoana pentru care s-a optat va corespunde cerintelor, poate si acesta este un motiv al faptului ca tot mai multi angajatori recurg la aceste perioade de proba.

In rezolvarea problemelor legate de cautarea unui job, internetul detine primul loc in oferirea informatiilor despre joburile disponibile, iar un exemplu despre cum poate arata un site foarte usor accesibil si usor de navigat ar fi locuridemunca.info. De altfel, internetul detine primul loc in accesari pentru cautarea unui job, ziarele din domeniu pierzand destul de mult din tiraj. Avand la indemana aceaste site-uri, cautarea unui loc de munca este cu siguranta mult mai facila.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *