Incalzitor de ceara sau ceara ambalata?

Epilarea cu ceara nu este doar pentru saloanele cosmetice. Cu putina practica, orice doamna sau domnisoara poate folosi singura ceara solida acasa, scutind astfel atat bani, cat si timpul petrecut cu drumurile de la si catre salon. Este nevoie doar de un incalzitor de ceara si de ceara rece, solida, ce poate fi cumparata de la magazinele de cosmetice sau supermarketuri.

In ceea ce priveste operatiunea de incalzire a cerii, aceasta poate fi efectuata relativ usor, fie folosind un aparat special, fie folosind containere speciale pentru incalzirea la microunde.

Diferenta de pret

Diferenta de pret dintre un incalzitor ceara si ceara special ambalata in containere pentru microunde, inclina balanta la prima vedere catre incalzirea la microunde. Pot fi achizitionate inclusiv containerele separate la preturi ce pornesc de la 10 lei si pot ajunge pana la 100 de lei, pe cand un aparat poate costa cu usurinta cateva sute sau chiar peste 1000 de lei in functie de model.

Pe de alta parte, containerele pentru microunde tind sa se uzeze foarte rapid, iar ceara cumparata deja in astfel de containere trebuie aruncata odata cu containerul in momentul in care acesta a fost folosit de numarul limita de ori. Aparatul de incalzit ceara are o durata de viata indiscutabil mai lunga, astfel ca investitia se face o singura data. Facand un calcul simplu, bazat pe frecventa cu care containerele pentru microunde trebuie schimbate, se ajunge rapid la concluzia ca pe termen lung, un incalzitor ceara este in realitate solutia mai avantajoasa.

Trebuie luat in considerare si faptul ca pentru a incalzi ceara, cuptorul cu microunde trebuie sa functioneze la putere maxima o perioada destul de indelungata, ceea ce poate afecta atat aparatul, cat si panoul electric al casei in cazul in care se folosesc mai multe electronice in acelasi timp.

Siguranta

Un alt argument in favoarea incalzitorului de ceara este siguranta, iar aceasta ar trebui sa fie prioritara in mod special cand se lucreaza cu substante fierbinti care pot cu usurinta rezulta in accidente periculoase si arsuri grave. Desi durata de timp necesara pentru ca ceara sa ajunga la temperatura dorita este mai lunga decat in cazul incalzirii la cuptorul cu microunde, ceara se incalzeste uniform. La microunde, asa cum se poate observa usor inclusiv atunci cand se incalzesc produse alimentare, incalzirea nu este intotdeauna uniforma, iar zonele de ceara extrem de fierbinti pot provoca neplaceri in timpul epilarii.

Cu ajutorul unui incalzitor de ceara, substanta poate fi mentinuta constant la aceeasi temperatura pe tot parcursul epilarii, garantand astfel confortul si siguranta. Pentru femeile care incearca pentru prima data epilarea cu ceara solida refolosibila, se recomanda un astfel de aparat pentru a evita accidentele neplacute. Chiar daca incalzirea la microunde sau chiar la aragaz pare mai comoda si mai rapida, trebuie retinut faptul ca ceara poate deveni prea fierbinte, iar la contactul cu pielea aceasta poate provoca arsuri extrem de dureroase. Problema este ca, odata aplicata ceara pe piele, aceasta nu poate fi indepartata decat prin smulgere, iar la temperaturi mari, la care aceasta patrunde in piele se pot produce arsuri grave.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *