Interpretarea viselor

Majoritatea dintre noi am visat frumos sau urat si probabil mai toti am incercat sa cautam semnificatia unui vis. Inca din antichitate visele erau considerate un mesaj, o avertizare pentru ceea ce se va intampla. Exista numeroase consemnari, chiar si in biblie care vorbesc de prevestiri prin intermediul viselor. Uneori visele prevesteau, razboaie, alteori dezastre naturale sau evenimente placute cum ar fi nunta, nastere, etc.

Interpretarea viselor in trecut era facuta doar de anumite persoane in marea lor majoritate erau vrajitori aflati la curtile regale. Cu timpul insa s-a creat un dictionar de vise, transmis din generatie in generatie, astfel incat talmacirea viselor sa fie mai usoara si la indemana oricui. Este adevarat ca anumite vise sunt mai greu de descifrat si asta deoarece dupa visul in sine, un alt aspect foarte important este emotia, sentimentul resimtit. Acesta din urma poate schimba uneori sensul unui vis, pentru o interpretare corecta sunt necesare toate detaliile visului, culori, lumina, dar cel mai important este starea noastra sufleteasca din timpul visului. Daca in trecut visele erau considerate ca fiind exclusiv mesaje divine sau venite de la cei plecati de pe aceasta lume, in zilele noastre exista mai multe teorii.

Reputatul psihanalis Sigmund Freud a efectuat un experiment, al carui rezultat l-a surprins. Au fost analizate mai multe vise ale unor persoane, inclusiv ale unui tata care se afla departe de familie. Acesta a visat ca sotia lui a nascut un copil, ajungand acasa afla cu stupoare ca a fost o nastere in familie, insa cea care a nascut este de fapt fiica lui. Astfel s-a ajuns la concluzia ca perioada in care organismul este foarte relaxat in timpul somnului, mintea noastra poate fi un bun receptor. Mai exact e vorba de receptionarea mesajelor telepatice care se pot infatisa sub forma unor vise . Exista si astazi persoane care sunt sceptice in ceea ce priveste talmacirea viselor. Insa oricine isi poate satisface curiozitatea incercand sa isi interpreteze visul cautand intr-un dictionar vise online dictionar vise online .

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *