Microsoft vrea sa propuna Windows 10 in Cloud incepand cu anul 2021

Microsoft ar putea sa propuna incepand cu anul 2021 o versiune virtualizata pentru Windows 10. Firma din Redmond se bazeaza pe serviciul sau Azure pentru a oferi acest serviciu profesionistilor in prima instanta. Acest serviciu ar putea purta numele de Cloud PC conform zvonurilor.

Sa fie posibil in curand sa folosim Windows 10 cu ajutorul Cloud? In orice caz, acesta este zvonul momentului. La toate zvonurile aparute in ultima perioada se adauga cel care afirma ca Microsoft ar lucra la un serviciu denumit Cloud PC. Este un zvon care a inceput sa circule incepand cu data de 5 iunie.

Acest serviciu de virtualizare s-ar folosi de abilitatile Microsoft, in special de serviciul Azure. Scopul este acela de a oferi, in prima instanta, profesionistilor, posibilitatea de a folosi Windows 10, trecand direct in Cloud. Aceasta oferta ar permite in egala masura folosirea unui birou virtual precum si unele aplicatii vedeta precum Teams sau Office, totul contra unui abonament. Un computer, un hard disk si o versiune locala de Windows 10 sunt necesare in acest caz ceea ce l-ar diferentia de un serviciu precum Shadow care ii permite sa foloseasca un PC in cloud in totalitatea sa.

Aceasta solutie ar putea fi extrem de apreciata de companii care, le-ar putea permite angajatilor sa aiba acces la datele dorite. Un lucru extrem de util mai ales in cazul telemuncii, la moda din cauza crizei sanitare prin care trecem in momentul de fata. Administrarea datelor ar fi astfel mai supla si mai securizata. Inca un argment de greutate pentru Microsoft. Microsoft lucreaza intens pentru a putea lansa acest proiect in 2021. Pentru moment, Windows 10 ramane regele in acest domeniu.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *