My Best Friend Anne Frank: povestea unei prietenii pe viata

De marti, Netflix iti ofera posibilitatea de a viziona filmul My Best Friend Anne Frank, film realizat de Ben Sombogaart. Povestea unei prietenii dintre doua adolescente, prietenie care dureaza dincolo de moartea uneia din ele.

Titlul ar putea fi de ajuns pentru a rezuma ce avem de spus. Anne Frank, care nu mai are nevoie de nicio prezentare si cea mai buna prietena a sa, Hannah Goslar, locuiesc intr-un Amsterdam dominat de ocupatia germana. Prima tanra este plina de viata, face numeroase prostii specifice varstei.

Adultii le ascund celor doua adevarul, in special intrarea in clandestinitate a familiei Frank in “anexa apartamentului”. Hannah crede ca Anne este plecata in Suedia, unde ar trebui sa faca o calatorie. Nu intelege aceasta plecare precipitata, nu intelege de ce brusc nu o mai are pe cea mai buna prietena alaturi. Trei ani mai tarziu, internata la Bergen-Belsen, descopera adevarul: Anne, extrem de slabita, nu este in Suedia ci de cealalta parte a zidului.

Filmul alterneaza intre Amsterdamul ocupat al anului 1942 si lagarul Bergen-Belsen in 1945. Alegand sa spuna aceasta poveste din punctul de vedere al lui Hannah, realizatorul se concentreaza pe povestea de iubire dintre cele doua tinere, lasand contextul istoric intr-un plan secund.

In anul 1942, cele doua adolescente sunt prezentate drept tinere cu preocupari normale pentru varsta lor si inocente. “Plecarea” lui Anne si persecutia propriei sale familii de catre nazisti marcheaza o schimbare enorma in viata lui Hannah. O regasim trei ani mai tarziu la Bergen-Belsen unde o intalneste pe Anne, mai mult moarta decat vie. O reintalnire dramatica, emotionanta unde repare inocenta de la inceput.

Vezi si:  Night Teeth: Debby Ryan si Megan Fox in trailerul filmului cu vampiri original Netflix

Chiar daca unele pasaje au fost adaptate pentru a servi drept dramatizare povestii, filmul ne prezinta dintr-un alt unghi drama lui Anne Frank. Bazat pe cartea My Best Friend Anne Frank, scrisa de Alison Leslie Gold, aceasta poveste de prietenie este redata pe marele ecran de Josephine Arendsen (Hannah) si Aiko Beemsterboer (Anne).

Sursa: http://www.cinereflex.com/anne-frank-ma-meilleure-amie-une-histoire-damitie-pour-la-vie/

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *