Noutati despre Bac

Zilele trecute, Ministrul Educatiei Monica Anisie a revenit cu precizari despre desfasurarea probelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca scolile nu se mai deschid pana in septembrie.

Evaluarea Nationala 2020 se va sustine incepand cu 15 iunie si examenul de Bacalaureat va incepe in 22 iunie si va continua cu competentele. In ceea ce priveste elevii care nu sunt in anii terminali se va recupera materia neparcursa in aceasta perioada in anul viitor scolar. Mediile se vor incheia cu minimum 2 calificative sau note si tezele nu se vor mai sustine.

Acest anunt a fost facut in cadrul unei declaratii de presa organizate la doua ore dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca gradinitele, scolile si universitatile vor ramane inchise pana in luna septembrie insa ca examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat se sustin conform calendarului initial.

Monica Anisie a dat asigurari ca se va incheia cu bine anul scolar 2019-2020. Totodata, elevii si studentii vor continua invatarea asistata de tehnologie, studiul online si se vehiculeaza deja ideea ca si aceste examene de clasa a-8-a si a-12-a s-ar putea sustine online. In plus, elevii din clasele a-8-a si a-12-a pot reveni in banci dupa data de 2 iunie pentru doua saptamani, pentru a face pregatire suplimentare pentru aceste examene importante. In aceasta perioada se vor realiza doar activitati de consiliere si pregatire pentru examenele nationale. In cazul in care elevii se confrunta cu probleme de sanatate sau exista in familia lor persoane cu risc de imbolnavire, prezenta lor la scoala va fi optionala, decizia finala va apartine parintilor. In situatii de genul pregatirea va continua online. Pentru fiecare disciplina in parte MEC va elabora ghiduri metodologice astfel incat unele continuturi prevazute pentru aceasta perioada sa se abordeze in anul scolar urmator.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *