Nowhere: un survival plictisitor cu Anna Castillo

De cateva zile, Netflix a lansat filmul spaniol Nowhere cu Anna Castillo in rolul principal. Este vorba despre o supravietuire pe mare plina de neverosimilitati si destul de plictisitoare.

Synopsis

In aceasta distopie, Mia (Anna Castillo) si sotul ei, Nico (Tamar Novas), incearca sa fuga din Spania spre Irlanda pe mare. Pe punctul de a naste, Mia este separata de sotul ei, iar evenimentele (pe care nu le vom detalia aici) se transforma intr-un cosmar atunci cand containerul in care este prinsa are o scurgere. Singura si in deriva in mijlocul oceanului, Mia trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a supravietui…

Premisa initiala sugera o supravietuire destul de clasica, cu o tanara lasata sa se descurce singura intr-un container care are toate caracteristicile unui sicriu de metal. Insa, inca din primele minute, totul se chinuie sa captiveze si, din pacate, nici restul nu este diferit. Toate filmele de supravietuire contin partea lor inevitabila de implauzibilitati, dar Nowhere le insira intr-un ritm care se apropie de ridicol. Vom mentiona doar geanta lasata in mod miraculos in container, care contine in mod magic un cutit elvetian, o bricheta, o lanterna, banda adeziva etc. Pe scurt, tot ce ai nevoie pentru a o transforma pe Mia intr-un MacGyver in deriva. Iar restul este doar o succesiune de incurcaturi in care trebuie sa fii realist…

Din pacate, chiar si facand abstractie de toate acestea, Nowhere se chinuie sa captiveze, in ciuda unor pasaje bune, care induc anxietate. Abia asteptam sa le vedem pe Anna Castillo („O poveste perfecta”) si Tamar Novas („Pacientii doctorului Garcia”, „Dupa tine, haos”) intr-un film de supravietuire, dar rezultatul nu este decat plictiseala si dezamagire.

Am vazut o serie de filme despre supravietuire, iar Nowhere nu va fi ultimul. Este un gen care are fanii sai, iar ceea ce pare plictisitor pentru multi dintre noi probabil ca nu este pentru fanii acestor filme, care ar putea gasi ‘Nowhere’ distractiv. Cu toate acestea, indiferent cat de mari fani ar fi acestia, nu ar trebui sa caute teme sau structuri noi in acest film, pentru ca el se tine de gen, o face bine din punct de vedere tehnic si reuseste mai mult sau mai putin bine sa mentina un film cu abia un protagonist.

Sursa: http://www.cinereflex.com/nowhere-un-survival-ennuyeux-avec-anna-castillo/

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *