O noua inventie venita din China poate inlocui transportul persoanelor in orase

Un producator din China a inventat un tramvai care poate transporta pana la 50 de persoane cu o viteza de 70 kilometri pe ora fara sa fie nevoie de sine. Acesta functioneaza cu curent electric, deci poate fi mijlocul de trasnport al viitorului.

Tramvaiul este un mijloc de transport des intalnit in orase, totusi costurile de dezvoltare a unei retele este costisitoare si afecteaza imaginea orasului deoarece este nevoie de o panza de cabluri electrice pentru deplasarea acestuia.

Chinezii au venit insa cu solutia ideala, costuri reduse si in locul sinelor de tramvai sunt introduse pneuri de cauciuc. Botezat ART, tramvaiul va avea o lungime de 9 metri, si va avea o autonomie de 40 kilometri functionand la capacitate maxima.

Momentan este in stare de prototip insa viteza cu care se dezvolta industria transportului electric este ametitoare.

In Romania exista o initiativa depusa in Parlament ca transportul in comun sa fie in proportie de 50% electric. Astfel se urmareste reducerea poluarii in aglomerarile urbane. Pentru ca un sistem de transport public bazat pe vehicule electrice sa fie eficient, sunt foarte importanta si prezenta punctelor de incarcare, astfel trebuind a fi amenajate sisteme de incarcare cu energie electrica a autobuzelor

Un astfel de proiect a fost prezentat la Sibiu, unde in afara de reintroducerea liniei de tramvaie electrice, s-a gandit si un plan de introducere a altor mijloace de transport, si ele tot electrice. Proiectul redactat la comanda Primariei din Sibiu prevede crearea unui cerc in jurul centrului istoric al orasului, pre traseu urmand a circula zece miniautobuze electrice. Un astfel de traseu ar fi menit sa reduca nivelul de utilizare al automobilului in zona centrala si ar creste atractivitatea turistica a orasului.

Vezi si:  De ce ne plac atât de mult parfumurile

Pana va aparea aceasta metoda de deplasare in Romania, va recomandam sa conduceti cu grija si sa utilizati aplicatia gratuita: distante rutiere pentru a afla ruta auto cea mai rapida, distanta totala si pretul calatoriei.

Category:

Related Posts