Obiceiuri de adoptat pentru a evita contaminerea in timpul perioadei de relaxare

Atat de asteptata la noi in tara, relaxarea progresiva a inceput de vineri, 15 mai. Pentru a evita noile contaminari cu coronavirus, autoritatile ne amintesc de importanta unor gesturi de bariera de respectat. In aceasta perioada ar trebui sa ne schimbam putin si stilul de viata. Ce ai putea face pentru a limita la maxim riscurile de contaminare in aceasta perioada? Iti spunem noi chiar acum.

Obiceiul numarul 1 – Spala-te pe maini. Este in mod evident principalul gest de bariera de aplicat de mai multe ori pe zi, spalatul pe maini. Cu ajutorul unei solutii hidroalcoolice sau pur si simplu cu apa si cu sapun, spala-te cu minutiozitate.

Obiceiul numarul 2 – scoate manusile cu atentie. Un alt pbiect care ne-a invadat cotidianul in timpul acestei izolari, manusile. Bineinteles, acestea se poarta pe maini curate si nu inlocuiesc spalatul pe maini. Odata purtate, scoate-le fara sa atingi pielea, incercand sa nu atingi partea exterioara a manusii. Dupa ce le-ai scos arunca-le imediat si spala-te pe maini.

Obiceiul numarul 3 – da jos masca. In transporturile in comun si in spatiile inchise masca este de acum inainte obligatorie. Ai grija sa nu atingi niciodata suprafata exterioara a mastii, sa o prinzi de elastic sau de bretele si sa o arunci imediat.

Obiceiul numarul 4 – dezinfecteaza obiectele (chei, smartphone). Nu esti singurul/singura care va profita in aceste zile de iesitul din casa. Obiectele te insotesc peste tot, de aceea este important sa le cureti si sa le dezinfectezi. Curata portofelul sau geanta, cheile de la masina si de la casa, smartphone-ul in mod regulat.

Obiceiul numarul 5 – spala-ti imediat hainele cu care ai fost afara. Ai stiut ca noul coronavirus poate supravietui pana la 12 ore pe tesuturi? Pentru a evita orice tip de contaminare, odata ajuns acasa, schimba-te si pune hainele la spalat la o temperatura de 60 de grade timp de 30 de minute minim pentru a distruge orice urma de virus.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *